BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBalıkçılardan kötü haber! Palamut yiyemeyeceksiniz----

Balıkçılardan kötü haber! Palamut yiyemeyeceksiniz

Balıkçılardan kötü haber! Palamut yiyemeyeceksiniz
29 Ekim 2019 - 13:07 www.finansgundem.com

Mudanya Balıkçılar ve Denizciler Derneği Başkanı Çetin Ateş: Bu yıl sofrada palamut göremeyebilirsiniz. Mutlaka palamut almak isteyenler cep yakan fiyatlarla karşılaşacak

Geçtiğimiz aylarda 'vira bismillah' deyip bereketli bir sezon için ağlarını denize atan balıkçıların hayal kırıklığı devam ediyor.

Hayal kırıklığının sebebi bu yıl ne talep azlığı ne de fiyatların genel durumu. Balıkçılara göre sezon hem oldukça yüksek bir taleple açıldı hem de fiyatlar ortalama seyretti.

Ancak kimi bölgelerde özellikle balıkların boyunun bir türlü istenen seviyede olmamasına, palamut yokluğu da eklenince balık pazarlarında moraller bozuldu.

Bu yıl palamudu sofralarda göremeyebiliriz

Yenisafak'ın haberine göre, Mudanya Balıkçılar ve Denizciler Derneği Başkanı Çetin Ateş, sezon başında da palamut olmadığını ancak Ekim'de denizde görmeyi umduklarını söyledi.

Ekim ayında da palamudun denizlerde kendini göstermediğine işaret eden Ateş, "Bindiğiniz dalı keser ve bilinçsiz avlanmaya devam ederseniz sonucu bu olur" ifadesini kullandı.

Caydırıcılık yazıda var uygulamada yok

Palamudun bir ihtimal önümüzdeki günlerde kendini gösterebileceğini anlatan Ateş, şunları söyledi:
"Palamut yemek isteyen yüksek fiyatlara katlanmak zorunda kalabilir. Ev ekonomisine uymak zorunda olanlar bu yıl palamudu sofrasında göremeyebilir.

Bunun temel sebebi; bilinçsiz avlanmak. İnsan bindiği dalı keser mi? Söz konusu deniz olunca bindikleri dalı kesmekten çekinmeyenler var. Sardalyanın kasasını 10 TL'ye getirdiklerinde 'Yapmayın' dedik. Anlamadılar. Şimdi 30 TL-40 oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)