BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBalık fiyatları dibe vurdu----

Balık fiyatları dibe vurdu

Balık fiyatları dibe vurdu
07 Ekim 2014 - 16:35 www.finansgundem.com

Karadeniz'de, hem havaların soğumasıyla yaşanan balık bolluğu hem de Kurban Bayramı'nın etkisiyle balık fiyatları yüzde 50'ye varan oranlarda düştü

Samsun'da av yasağının sona ermesi ve havaların soğumasıyla palamut, barbun, istavrit ve çinekop, tezgahları süslemeyi sürdürüyor.

Kentte 15 yıldır balıkçılık yapan Yaşar Köse, Kurban Bayramı öncesinde 6-7 liradan satılan palamudun tanesinin 3 liraya kadar düştüğünü söyledi.

Kurban Bayramı dolayısıyla balık satışlarında durgunluk yaşandığını ancak bunun kısa süreceğini belirten Köse, "Mezgit ilk çıktığında kilosu 12 liraya kadar satıldı ama şimdi 5 lira. İstavrit 5 liradan 3 liraya, çinekop 10 liradan 5 liraya, barbunun kilosu da 15 liradan 8 liraya düştü. Bu düşüşte, bolluğun yanında Kurban Bayramı'nın da etkisi oldu" ifadelerini kullandı.

Ailesiyle balık almaya gelen Ali Yetkin, "Balık fiyatları sezon başına göre daha uygun. İnşallah balık bol olur da bol bol tüketilir" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)