BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBalık-ekmek zamlandı----

Balık-ekmek zamlandı

Balık-ekmek zamlandı
06 Haziran 2015 - 12:02 www.finansgundem.com

Kurdaki artış balık-ekmeği de etkiledi. 2 ay öncesine kadar Eminönü'nde 7 TL'ye satılan balık-ekmeğin fiyatı 8 TL'ye çıktı

İstanbul’un simgelerinden kabul edilen Eminönü’ndeki balık-ekmek satılan tekneleri işletenler, dövizdeki yükselişten olumsuz etkilendiklerini söyledi.
Eminönü’nün yanı sıra Kadıköy’de büyük ilgi gören, balık-ekmek tekneleri öğle saatlerinden gece yarısına kadar ilgi topluyor. Alışverişe çıkanların veya tarihi yarım adayı gezenlerin küçük iskemlelere oturarak, çoğu zaman turşu veya turşu suyu ile birlikte karınlarını doyurdukları ekmek arası balığın fiyatı 2 ay kadar önce 7’den 8 TL’ye yükseltildi.
Teknelerde kızartılarak pişirilen Norveç’ten ithal edilen uskumrunun porsiyonu soğan ile ekmek arasında 8 TL’den satılırken işletmeciler, dövizdeki artışın önüne geçilememesinden olumsuz etkilendiklerini anlattı. Osmanlı başta olmak üzere çeşitli motiflerle süslenen teknelerde satılan balık için ödenen paranın her geçen gün arttığı maliyet giderlerinin yükseldiği kaydedildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)