BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBalbay siyasete hızlı girecek----

Balbay siyasete hızlı girecek

Balbay siyasete hızlı girecek
10 Aralık 2013 - 11:37 www.finansgundem.com

4 yıl 278 gün sonra gazetesi Cumhuriyet'e giden Balbay, siyasete hızlı döneceğini açıkladı

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Sincan'daki cezaevinden tahliye edilmesinin ardından çocuklarını okula götürdü ve 4 yıl 278 gün sonra gazetesi Cumhuriyet'e gitti.

4 yıl 277 günün ardından ilk kez dün geceyi ailesiyle geçiren Balbay, uzun bir aradan sonra çalışma arkadaşları ile zaman geçirdi ve meslektaşı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aynı zamanda CHP İzmir Milletvekili de olan Balbay artık siyaset yapmak için önünde engel kalmadığını, CHP'nin yerel seçimlerdeki adayları ile beraber çalışacağını, elinden gelen yardımı yapacağını anlattı.

İşte Balbay'ın gazetecilere yaptığı açıklamalardan satır başladı:

POLİTİKANIN OLUMSUZ ALGISINI DEĞİŞTİRMEK GEREKİYOR


Anadolu'da biri ötekine kötü bir şey söylediği zaman bana politika yapma derler. Bu olumsuz algıyı da değiştirmek gerekiyor. Bundan sonra siyasette de varım diyorum. Haddimi biliyorum, ne yapabileceğimi biliyorum.

Ama bir ucundan da ben tutacağım. Hep beraber çalışacağız. Belediye Başkanları çağırırlarsa ne söyleyeciğimi anlatayım. Geçen hafta çıkarsam yerel seçimlerde başta İzmir olarak her Belediye Başkan adayının yardımcılarından biri ben olacağım. Ne olursa olsun, bu ülkede çok şey yapacağım.

Bir planınız yoksa başkasının planının parçası olursunuz. Biz bir plan yapabilecek güçteyiz. Bunun kanıtı Gezi'dir. Gezi ruhunun içerideki yansımasını anlatamam size. Cumartesi, Pazar Türkiye ayaktaydı, acaba Pazartesi sürer mi diye konuştuk.

10 ARALIK İNSAN HAKLAMALARI GÜNÜ

Bugün 10 Aralık insan hakları günü. Benim dilim sürçer bazen insan haklamaları günü diye yanlış söylüyorum. Bu ona karşı durulabileceğinin kanıtı bence. Gezi Eylemlerinin tüm Türkiye'de yayılması bunun başlıca göstergesidir. Bundan sonra artık özgürlükler konuşulsun diyorum. Basından kaynaklanan sorunların çözümü basın özgürlüğündedir sözü Atatürk'ün, bence yaşamın her alanına uyarlanabilir.

TÜRKİYE'DE HUKUK ÖYLE ÜSTÜN Kİ ULAŞAMIYORSUNUZ

Son olarak kısaca vurgulamak istediğim Anayasa Mahkemesinin Karakı çok önemli. Hukuk öyle üstün bir yerde ki Türkiye'de ulaşmak kolay değil. Abartmamak lazım, bazıları için 5 yılı geçmiyor ulaşmak. ama böyle de olmamalı. Herşeyi bir yana bırakıyorum,  Mustafa Balbay vekil olduktan sonra bırakmalıydınız diyor mahkeme. Basın toplantısı başlamadan Sayın Demirel aradı. Konu benim şahsım değil ama Demirel, "sizden özür dilenmeli" dedi. Ben bu toplumda özgürlükler konuşulsun yeter. Özgürlük böyle birşey. Var olunca doğal karşılanıyor. Kaybedilince önemseniyor.

6 DEFA TAMAM ŞİMDİ ÇIKIYORUZ DEDİK

Bir süreçtir, hiç umut yoktur. Belli sonucun sonunda çıkacağım dersiniz. Nazım Hikmet yeter ki kararmasın sol memenin ardındaki cevahir diyor ya. Bunu da paylaşayım. Tam 6 kez tamam bitti virajını döndük. Birincisi Mahkeme Başkanı Tahliye dedi. Üyeler direnemez denildi. Ama böyle olmadı. Mahkeme Başkanının sürgünü çıktı. İkinci viraj milletvekilliğiydi. Gelenek böyle denildi. Üçüncü viraj vekillikten sonra ben de bekledim gerçekten.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)