BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakliyat ürünleri de tanzim noktalarında satılacak----

Bakliyat ürünleri de tanzim noktalarında satılacak

Bakliyat ürünleri de tanzim noktalarında satılacak
13 Şubat 2019 - 15:33 www.finansgundem.com

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, kısa zaman içinde bakliyat ürünlerinin de TMO fiyatlarıyla tanzim satış noktalarında yerini alacağını söyledi

Dünya Bakliyat Günü çerçevesinde TMO Genel Müdürlüğü binası önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Güldal, organizasyonun bakliyat üretimi ve tüketimi konusunda farkındalığın artırılması amacını taşıdığını ifade etti.

Güldal, Türkiye'nin bakliyatın anavatanı olduğuna dikkati çekerek, bu ürün grubuna ilişkin farkındalığın gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güldal, mercimek fiyatlarının son iki yıldaki düşüşüne ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Bakliyat üretimi 2018 yılında ciddi manada artış gösterdi. Mercimek üretimimiz yüzde 43, nohut üretimimiz yüzde 34 arttı. Üretimimizdeki artış, maliyetlerdeki azalma, verimliliğin artması ve TMO'nun da bakliyat alımıyla tekrar görevlendirilmesi sektöre ciddi bir ekonomik katkı sağladı. Şu anda ürettiğimiz veya satıştaki bakliyat ürünlerimizin hiçbiri ithal değil. Bakliyat ürünlerini satış noktalarımızda piyasanın yaklaşık yüzde 40 altında piyasaya sunuyoruz."

Güldal, nohut ve mercimek ithalatını gerektirecek bir durum olmadığını da anlatarak, ithalatın önünün açılmasının söz konusu olmadığına, ihtiyaç olursa ithalat yapılacağına dikkati çekti. Güldal, nohut ve bakliyat stoklarının dolu olduğunu bildirdi.

Bakliyat ürünlerinin tanzim satışı için hazırlıkların sürdüğünü belirten Güldal, "Çok kısa bir zamanda bakliyat ürünlerimiz de TMO fiyatlarıyla tanzim satış noktalarında olacak. Elimizdeki nohut, mercimek ürünleri yerini alacak." ifadelerini kullandı.

Güldal, soğan fiyatlarında da ciddi düşüş olduğunu ifade ederek, bu ürünle ilgili piyasada sıkıntı olmadığını sözlerine ekledi.

Alkin, tanzim satışlarının ekonomiye etkisini yorumladı

 

Tanzim noktalarında 297,7 ton sebze satıldı

 

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie14 Şubat 2019 12:57

    Online satış yapıp domates, biber, patlıcanın içine çürük çarık ve eziğini koyacaksınız di mi çakkallllll.

  • mehmet yılmaz14 Şubat 2019 01:26

    gıda terörizminin merkezi bloomberg ve foxa  ve terörist ZİNCİR marketlere  TANZİM SATIŞLARI pkkya,pydye OBUS  BOMBARDIMANI gibi geldi.

  • doğa14 Şubat 2019 00:04

    on line satışta yapılacakmış yani ayşe teyze fatma nine her hafta online domates patates mi alacak 

  • Dede13 Şubat 2019 23:14

    Hükümet i tebrik ediyorum.

  • KILIÇ13 Şubat 2019 21:10

    EN AZINDAN ZALİMLERE DUR DENMİŞ OLDU.HER İSTEYEN BU ÜLKEYE MEYDAN OKUYUP EKENOMİYİ SARSARSA BU MİLLETİN DURUMU NE OLACAK.

  • vatandaş13 Şubat 2019 19:27

    39 EN GÖZDE MEYDANA KURULMUŞLAR DERTLERİ OY ,OY ,OYYYYYYYY YA BİZİM GİBİ FAKİR MAHALLELER NE OLACAK NE YAZIKKİ OYUDA BİZİM FAKİRLERDEN ALIYOR AK PARTİ NE İŞTİR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

  • Ali13 Şubat 2019 17:57

    Hadi hayırlısı,

  • Okie Dokie13 Şubat 2019 17:13

    Kondom da gelmeli.

  • Kemal bey13 Şubat 2019 17:13

    Tanzimde ucuz benzin de olsun

  • erol g.13 Şubat 2019 16:08

    TANZİM SATIŞLAR DÜŞÜK GELİRLİLERİN YAŞADIĞI SEMT/MAHALLELERDE KURULMALIDIR İzmir'de toprak mahsulleri ofisi İZMİR'İN EN ZENGİNLERİNİN YAŞADIĞI ALSANCAK SEMTİNDE YILLARDIR UCUZ BAKLİYAT SATIYOR Gültepe/kadifekale yeni şehir gibi düşük gelirlilerin yaşadığı mahalle/semtlerde satış yapmıyor