BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakır madeninde yangın dehşeti----

Bakır madeninde yangın dehşeti

Bakır madeninde yangın dehşeti
02 Temmuz 2014 - 03:39 www.finansgundem.com

Balıkesir Havran'daki bakır ve molibden üretilen madende çıkan yangında 41 kişi dumandan etkilenerek hastanelere kaldırıldı

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir’in Havran ilçesinde, bakır ve molibden üretilen madende henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın ekiplerin çalışması sonucu söndürülürken 41 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2 kişinin durumun ciddi olduğu öğrenildi.

KAYMAKAM'DAN AÇIKLAMA

Yangın ile ilgili açıklamada bulunan Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, kendisine ulaşan bilgilere göre madenin taş kırma bantlarında yangın çıktığını ve 41 işçinin yaralandığını söyledi.

Yangının 1 buçuk saat içinde söndürüldüğünü belirten Kaymakam Öztürk, işçilerin tamamının hayati tehlikelerinin bulunmadığını kaydett.



TANER YILDIZ AÇMIŞTI

Bakır ve molibden üretilen maden yaklaşık 2 ay önce Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından açılışı yapılmıştı. Hanlar yolu 13'üncü kilometrede bulunan Özdoğu Madencilik'e ait bakır ve molibden çıkartılan madende yangının çıkış nedeni ise belirlenemedi. Maden ekiplerinin çalışması sonucu yangının söndürüldüğü belirtilirken bölgeye çok sayıda yangın aracı gönderildi. Dumandan etkilenen kişiler hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)