BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakır, Fed beklentileriyle düştü----

Bakır, Fed beklentileriyle düştü

Bakır, Fed beklentileriyle düştü
10 Haziran 2013 - 11:06 www.finansgundem.com

Bakır, Çin verileri ve Fed'in teşvikleri daraltabileceği beklentisi ile değer kaybetti

Bakır, Çin ve ABD endişeleriyle düştü  Bakır, Çin'de dış ticaret ve sanayi üretimi verilerinin tahminlerin altında kalması ve Fed'in teşvikleri azaltacağı beklentisi ile düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Çin ve ABD en büyük metal kullanıcı ülkeler konumunda.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 1.2 düşüşle ton başına 7,146 dolara kadar inerek 16 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, Tokyo saati ile 14:30'da ton başına 7,182.25 dolara geldi. Fiyatlar geçen hafta yüzde 1.1 geriledi. Temmuz vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.7 düşerek pound başına 3.2440 dolara indi.
Çin'de sanayi üretimi Mayıs ayında yüzde 9.2 ile beklenenden yavaş büyüdü ve üretici fiyatları 15 ay üst üste düşüş gösterdi. Öte yandan, Çin'in ihracat büyümesi son 10 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşirken, ithalat düştü. ABD'de Mayıs ayında, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, 163,000 artması beklenen tarım dışı istihdam, 175,0002lik bir artış gösterdi.
Seul'de Korea Exchange Bank Futures Co. kıdemli traderı Hwang Il Doo, "Haftasonu Çin'den gelen veriler bu ülkedeki talebe ilişkin endişeleri artırdı ve metal piyasalarını baskı altına aldı," dedi ve "Beklenenden iyi çıkan ABD istihdam verisi ise Fed'in teşvikleri azaltıp azaltmayacağına ilişkin tarışmaları körükledi" yorumunda bulundu.
Çin'de binek oto satışları Mayıs ayında, ekonomik büyümenin yavaşlamakta olduğuna ilişkin işaretlere bağlı olarak tüketici güvenindeki azalma sonucu daha yavaş bir hızda arttı. Çin'de devlet destekli Çin Otomobil Üreticileri Birliği'nden dün yapılan açıklamaya göre, otomobiller, çok amaçlı ve spor hizmet araçlarınının nakliyatı Mayıs ayında yüzde 9 artarak 1.4 milyon adede çıktı. Bu veri Nisan ayında yüzde 13 ve Mart ayında yüzde 13.3 artmıştı.
Çin'in işlenmemiş bakır ve bakır ürünleri ithalatı Mayıs ayında 358,672 ton oldu. İthalat, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Nisan ayında 295,799 ton ve geçen yılın aynı döneminde 419,741 olarak gerçekleşmişti. Şanghay Vadeli İşlemler Borsası tatil nedeniyle üç gün kapalı kalacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)