BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlıktan zorunlu aşı açıklaması----

Bakanlıktan zorunlu aşı açıklaması

Bakanlıktan zorunlu aşı açıklaması
30 Aralık 2015 - 16:07 www.finansgundem.com

Anayasa Mahkemesi'nin konuyla ilgili kararı üzerine zorunlu aşı uygulamasına ilişkin mevzuat çalışması başlatıldığı belirtildi

 Sağlık Bakanlığı, Anayasa Mahkemesinin kararı çerçevesinde zorunlu aşı uygulamasıyla ilgili mevzuat çalışması başlattı. Bakanlıktan, medyada "Zorunlu Aşı Bilmecesi" ve "Aşı Davasına Nokta" başlıklarıyla yayımlanan haberlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Aşılamanın bireyin sağlığıyla birlikte tüm toplumun da sağlığını koruyan önleyici bir sağlık tedbiri olduğu ifade edilen açıklamada, dünyada ve Türkiye'de aşılama çalışmalarıyla  hastalıkların kontrolünde büyük başarılar kazanıldığı vurgulandı.

Açıklamada, daha önce büyük salgınlar ve ölümlere yol açan çiçek hastalığının 1977'den itibaren tamamen yok edildiğine işaret edilerek hastalık etkeni yok edildiğinden çiçek aşısı uygulamalarına ihtiyaç kalmadığı ve aşılamanın durdurulduğu aktarıldı.
Türkiye'de başarılı aşılama çalışmaları sayesinde 17 yıldır çocuk felci vakasının görülmediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca yeni doğan tetanosu 2009'da elimine edilmiş, kızamık vaka sayılarında da önemli düşüşler sağlanmıştır. Aşı uygulamasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi 11 Kasım 2015'te bir karar almıştır. Söz konusu kararda, zorunlu aşı uygulamalarına ilişkin müdahalelerin özel hayata saygı hakkını ihlal etmemekle birlikte Anayasa'nın 17. maddesinde güvence altına alınan maddi ve manevi varlığın korunması ve geliştirilmesi hakkının ihlal edildiğine oy çokluğu ile karar verilmiştir. Anayasa Mahkemesinin söz konusu kararı çerçevesinde  Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili mevzuat çalışması başlatılmıştır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)