BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlıktan Doğa Koleji açıklaması----

Bakanlıktan Doğa Koleji açıklaması

Bakanlıktan Doğa Koleji açıklaması
07 Aralık 2019 - 16:31 www.finansgundem.com

Yaşadığı maaş kriziyle gündemden düşmeyen Doğa Koleyi'yle ilgili MEB'den açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanlığı Doğa Koleji ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık,kendilerine ulaşan başvurular hakkında gerekli inceleme ve soruşturmaların başlatıldığını duyurdu.

Açıklamanın tamam şu şekilde:

"Doğa Koleji" özel öğretim kurumlarına ilişkin basına ve kamuoyuna yansıyan gelişmelerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

"Doğa Koleji" ile ilgili kamuoyuna yansıyan tüm gelişmeler Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Söz konusu özel öğretim kurumunun bazı kampüslerinde 'maaş ödemelerinin yapılmadığı' gerekçesiyle öğretmenlerin derslere girmemesi ile ilgili 4 Aralık 2019 tarihi itibariyle Bakanlığımıza ulaşan başvurular hakkında gerekli inceleme/soruşturma işlemleri hemen başlatılmıştır.

Doğa Koleji adında 51 ilde toplam 411 özel okul bulunmaktadır. Kamuoyuna yansıyan söz konusu sorunlar, kurucu işletmeye ait olan 15 ildeki 214 okulda yaşanmaktadır.

41 ildeki 197 okul ise imtiyaz hakkı kullanımı (franchising) yöntemiyle eğitim öğretim faaliyetlerini düzenli bir şekilde sürdürmektedir.

Bir özel okulun kurum açma şartlarını kaybetmesi sonucu, Bakanlığımız tarafından kapatılması halinde öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinin aksamadan devamı için İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından gerekli tedbirler alınmakta, velilerin de talepleri doğrultusunda öğrenciler resmi veya özel okullara nakledilerek olası mağduriyetleri önlenmektedir.

Özel okullarda görev yapan bir personelin ücretinin tam ve zamanında ödenmemesi veya sigorta primlerinin yatırılmaması gibi hususlar hakkında işverene uygulanacak idari yaptırımlar ilgili kanunlarda açıkça düzenlendiği gibi görev yapan personelin karşılanmayan özlük haklarını dava yoluyla ilgili okulun kurucusundan talep etme hakları da bulunmaktadır.

Bir özel öğretim kurumuna devam ederken kurumdan ayrılan öğrencilere, daha önce ödenen ücretlerinin ne şekilde iade edileceği hususu Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde düzenlenmiştir.

Bakanlığımız, söz konusu özel öğretim kurumunda yaşanan finansal sorunun yol açtığı sıkıntıları ilgili kanun ve yönetmeliklerin verdiği imkan ve yetkiler dahilinde çözmek için gerekli her türlü tedbiri almaktadır. Eğitim öğretim sürecinin aksamaması için tüm olasılıklar göz önünde bulundurularak gerekli önlemler alınmıştır. Olası bir durumda öğrencilerimizin resmî veya özel okullara nakillerinin gerçekleştirilebilmesi için tüm planlamalar yapılmıştır.

Doğa Koleji'ni Hüsnü Özyeğin mi alıyor?

Doğa Koleji'nde kriz büyüyor

Doğa Koleji'nde öğretmenler eylemde: Derse girmediler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özalp Finans ve Yönetim Danışmanlık08 Aralık 2019 19:31

    Vergi vermemek için vakıf adı altındaki özel öğretim kurumları sorunlu olmaya devam edecek. :'(  :'( 

  • Bika07 Aralık 2019 23:34

    Vergi vermemek için vakıf adı altındaki özel öğretim kurumları sorunlu olmaya devam edecek.

  • Arif bilir.07 Aralık 2019 19:25

    Bütün özel okul ve vakıf okulları,üniversiteler Büyük Atatürkün yaptığı gibi tevhid tedrisata uygun devlete devredilmeli yoksa bu gidişle okullar özelleştikçe etnik,mezhepsel ve dinsel okullar çoğalır ülke dinsel,etnik ve mezhepsel çatışmaya gider Atatürk o devrimleri iş olsun diye yapmadı yoksa fetöler,pkklar,asalalar,menziller...mantar gibi olur.

  • Pala07 Aralık 2019 18:36

    Anca laf. Öğretmenler greve gitmese umurlarında olmayacak

  • misafir07 Aralık 2019 17:54

    nakil istemiyoruz paramızı versinler  veya kayyum atasınlar..