BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlık, zorda kalan inşaat şirketlerine ortak olacak----

Bakanlık, zorda kalan inşaat şirketlerine ortak olacak

Bakanlık, zorda kalan inşaat şirketlerine ortak olacak
04 Kasım 2016 - 13:19 www.finansgundem.com

İstanbul Fikirtepe projelerinde gelinen son durum ile artan mağduriyetlerin giderilmesi adına Bakanlık devreye girdi, bazı projelerde ortaklık yapılacak ve projelerin hızlanması sağlanacak.

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm alanı olarak bilinen Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe'de bazı projelerde işler istenildiği gibi yürümeyince devreye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı girdi. Sorunlu bir kaç firma ile görüşmelerin sürdüğü ve bu projelerin hızlandırılması adına Bakanlığın ortak olabileceği konuşuluyor.

Kentsel dönüşüm'ün sembolü İstanbul Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe konut projelerinde hızlı artış sürerken, bazı projelerde yaşanan finansal ve inatçı ev sahipleri nedeniyle süregelen sorunların hızlı çözümü için Bakanlık artık devrede.

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz imzalı haberin ayrıntılarına göre, bölgede faaliyette bulunan ve gerek finansal gerekse inatçı mülk sahipleri nedeniyle kangren olmuş ve ilerleyemeyen projelere Bakanlık el atma kararı aldı. Fikirtepe inatçısı olarak bilinen Vartaş adası başta olmak üzere bir iki firma ile görüşmelerin devam ettiği ifade ediliyor. 

Bir diğer sorunlu şirketlerden ANKA yapı ile alakalı görüşmelerde Bakanlık ve şirket nezdinde yetkililer tarafından sürdürüldüğü belirtildi. 

Fikirtepe'de bölgenin dönüşüm projelerinden Vartaş ve Anka Yapı tarafından hayata geçirilmek istenen projelerde yaşanan sorunlar, bu şirketlerle anlaşma imzalayanları mağdur ederken, bölgede yaşanan son hamle sayesinde bu projelerin bakanlığa bağlı İller Bankası ile ortaklık kurması sayesinde hızlanacağı ve projelerin bitirlme noktasında önemli bir rol oynayacağı belirtiliyor. Diğer taraftan Sürece İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kiptaş’ın da dahil olacağı gelen haberler arasında.

Bölgedeki mağduriyet yaratan şirketler ile Bakanlık arasındaki görüşmeler hızlanmış durumda. Kısa süre içerisinde netleşecek olan bu görüşmelerden şirketlerle devlet ortaklığı söz konusu. Böylelikle Fikirtepe'nin sorunlu firmalarına ortak olacak devlet, bu projelerin bitirilmesinde etkin rol oynayacak.

Vatandaş ise bu görüşmelerin bir an önce çözümle sonuçlanarak anlaşma yaptıkları şirketlerin bellerini devlet desteğiyle doğrultması ve mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda beklentileri bu görüşmeler sonrasında netliğe kavuşacağı ifade ediliyor.

Şimdi gözler bu kapsamda yapılan görüşmelerin sonuçlanmasıyla yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)