BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlık hatlarında 'Kısa Çalışma Ödeneği' sorusu----

Bakanlık hatlarında 'Kısa Çalışma Ödeneği' sorusu

Bakanlık hatlarında 'Kısa Çalışma Ödeneği' sorusu
12 Ocak 2021 - 15:30 www.finansgundem.com

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 7/24 hizmet veren hatları "Alo 183", "Alo 144" ve "Alo 170" 2020'de 32 milyondan fazla çağrı aldı.

"Alo 183", "Alo 144" ve "Alo 170" hatlarıyla 7 gün 24 saat esasıyla vatandaşlara hizmet veriliyor.

"Alo 183" hattıyla aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarına rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulduğunu söyleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şu bilgiyi verdi:

Bu hattımıza kadın, çocuk, engelli ve sosyal hizmetlerimizin yanı sıra çeyiz yardımı, kadın istihdamı gibi konularda da müracaatlar oluyor. Bu kapsamda 2020 yılında 'Alo 183' hattımıza 1,4 milyon çağrı geldi. Bu çağrılar, SMS, e-Devlet ve işaret dili çağrılarından oluştu. Salgın döneminde, Alo 183 WhatsApp İhbar Hattı aracılığıyla vatandaşlarımıza sosyal hizmet sunmaya başladık.

Alo 144 hattından verilen hizmetler

Bakan Selçuk, "Alo 144" hattıyla şartlı eğitim ve sağlık, gıda, engelli aylığı ve eşi vefat eden kadınlara destek gibi sosyal yardımlar konusunda vatandaşlardan gelen çağrıları cevapladıklarını söyledi. Bu hatta geçen yıl 8,1 milyon başvuru yapıldığını anlattı.

Kısa çalışma ödeneğiyle ilgili çağrılar geldi

"Alo 170" hattına da vatandaşların sosyal güvenlik ve çalışma hayatıyla ilgili konularda yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Selçuk, şunları söyledi:

Alo 170 hattımıza geçen yıl gelen çağrılar 2019'a oranla yüzde 57 artarak 23,3 milyona ulaştı. Burada vatandaşlarımızın iş sağlığı ve güvenliği, emeklilik işlemleri, kıdem ve ihbar tazminatı, işsizlik sigortası ve mesleki yeterlilik sınavlarıyla ilgili sorularını çözüme kavuşturduk. Salgın döneminde özellikle İŞKUR'a kısa çalışma ödeneği, kamu işçi alımları konularında yoğun çağrı geldi.

Hintli kadın pilotlar havacılık tarihinde rekora imza attı

Uludağ kara hasret kaldı

Prof. Dr. Köksal: Pandemi sonrası, kalp yetmezliği vakalarında patlama yaşanabilir

Test süreci yarın bitiyor mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)