BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakanlar Passolig'ten memnun----

Bakanlar Passolig'ten memnun

Bakanlar Passolig'ten memnun
01 Ekim 2014 - 06:37 www.finansgundem.com

Statlara girişte getirilen Passolig kart zorunluluğunun seyirci sayısını azalttığı eleştirilerine, Maliye Bakanı Şimşek'ten yanıt geldi

Hükümetin statlara girişte, ‘Passolig’ kartı zorunluluğunu getirmesi,  ‘İzleyici sayısı düştü, tribünler boş’ şeklinde eleştirilirken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Spor ve Gençlik Bakanı Çağatay Kılıç’tan tam tersi açıklama geldi. Maliye Bakanı Şimşek, “Statlar boş kaldı’ diye eleştiri yapıyorlar ama bizim bu alandaki vergi gelirlerimiz arttı” dedi. Spor Bakanı Kılıç da, bilet satışlarının geçen yılın bu dönemine göre yüzde 50 arttığını belirterek, “Bunda derbi maçların erken olmasının da etkisi olabilir ama, derbi etkisini çıkardığınızda da yine satışların arttığını görüyoruz” diye konuştu.

KAYITDIŞINI ENGELLİYOR

Dünya Ekonomik Forumu’nun İstanbul’daki toplantısının Başbakanlık himayesinde gerçekleşen kapanış resepsiyonunda sohbet etme imkanı bulduğumuz iki bakan Şimşek ve Kılıç, Hürriyet’e, Passolig ile ilgili tartışmaların geçici olduğunu, yararları görüldükçe tüm taraftarlar tarafından daha çok benimseneceği değerlendirmesini yaptı. Şimşek, Passolig uygulamasından özellikle vergi gelirlerindeki artıştan dolayı memnun olduklarını kaydederek, “Henüz vergi artışının miktarı konusunda bir çalışma yapmadık. Dünyanın pek çok ülkesinde de söz konusu olan Passolig gibi uygulamaların birçok yararları var. Bunlar defalarca gündeme geldi. Bizim açımızdan bilet satışında kayıtdışını ortadan kaldırması nedeniyle son derece olumlu bir adım” diye konuştu.

GEÇMİŞE DÖNÜK İNCELEME

Futbol kulüpleri anonim şirket statüsünde yapılanmaları olduğu halde, kurumlar vergisi mükelefi değil. Kulüpler bilet fiyatı üzerinden yüzde 18 KDV ödüyor. Dolayısıyla satılan tüm biletlerin kayıt altına alınması daha fazla KDV ödenmesi anlamına geliyor. Şimşek, stat girişlerinde ve bilet satışlarında yapılan sahtecilik ve kayıtdışı diğer eylemlere değinse de, bu konudaki tartışmaların bir parçası olmak istemediğini vurguladı. Futbol kulüpleri için, “Müthiş transferler yapıyorlar, gazetelere manşet oluyor ama vergi ödemeye gelince bakıyorsunuz ortada bir şey yok” diyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yakında bu konuya el atacağız. Kulüpleri diyete sokacağız. Geçmişe dönük vergi incelemesi yapılacak.”

Bedava bilet dönemi bitti

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise, özellikle sahte biletle stata girişlerin, bedava bilet dağıtılması gibi uygulamaların kamuoyunda zaten bilindiğini belirterek, “Bu uygulama ile kulüplerin de gelirleri artacak. Böylece spora olan yatırım, futbolun kalitesinin yükselmesi gibi pek çok olumlu sonuç elde edeceğiz. Şu an bazı kesimlerde dile getirilen eleştiriler var ama, olumlu sonuçları gördükçe düzeleceğine inanıyorum. Hedefimiz sporun ve sporcunun desteklenmesi. Biz sadece bu yıl spora 270 milyon TL’lik bir destek bütçesi ayırdık. Bunun dışında önümüzdeki dönemde yürürlüğe girmek üzere, olimpiyatlarda veya diğer şampiyonalarda başarılı olan öğrencilerimizin hem spor hayatını hem de eğitimini bir arada sürdürebilecekleri bir uygulama olacak” diye konuştu.

İlk 4 haftanın bilet satış gelirleri

Hafta    2013/14 Sezonu (Kombine bilet satışları dahil) TL     2014/15 Sezonu (Kombine bilet satışları hariç) TL
1. Hafta 1.870.230                                                                                     366.054
2. Hafta 660.833                                                                                         732.985
3. Hafta 1.066.566                                                                                     683.501
4. Hafta 729.993                                                                                         406.302
Toplam 4.327.672                                                                                     2.188.842
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)