BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlar Kurulu sonrası Kudüs ve genel af açıklaması----

Bakanlar Kurulu sonrası Kudüs ve genel af açıklaması

Bakanlar Kurulu sonrası Kudüs ve genel af açıklaması
14 Mayıs 2018 - 21:56 www.finansgundem.com

Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze katliamına yönelik sert tepki gösterdi. Bozdağ ayrıca MHP kanadı tarafından sürekli gündeme getirilen 'af' önerisiyle ilgili soruyu da yanıtladı

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Bozdağ açıklama yaptı. "Bugünkü katliam ABD ve İsrail'in ortak eseridir. Artık ABD'nin eline de Filistinlilerin kanı bulaşmıştır." diyen Bozdağ, "ABD'nin adımını yok kabul ediyoruz." diye konuştu. Bozdağ, Bahçeli'nin af önerisiyle ilgili de "Hükümetimizin gündeminde af söz konusu değildir." dedi.

3 gün ulusal yas ilan edildi

Bozdağ ayrıca, Türkiye'de 3 gün süreyle ulusal yas ilan edildiğini, Washington ve Tel Aviv Büyükelçilerin istişare için Ankara'ya çağrıldığını ifade etti.

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

İsrail kadar bu katliamlardan sorumlu olan diğer bir devlet ABD'dir. ABD'nin Kudüs kararı bugünkü olayların yaşanmasına sebep olmuştur. Bugün tarihe "Kara Pazartesi" olarak geçecektir

Bugünkü katliam ABD ve İsrail'in ortak eseridir. Artık ABD'nin eline de Filistinlilerin kanı bulaşmıştır.

Kudüs bağımsız Filistin'in başkentidir.

Kudüs oldu bitti ile statüsü değiştirilecek yer değiltir.

Elinde sonunda terörist İsrail devleti, onları destekleyen ABD ve destekleyenler terk etmek zorunda kalacaktır. Kudüs en sonunda gerçek sahiplerine teslim edilecektir. Bugünler geçici hadiselerdir. 

Türkiye yanlış ve haksız adımların ortadan kaldırılması için çabalarını sürdürmeye devam edecektir.

ABD'nin adımını yok kabul ediyoruz.

BM Güvenlik Konseyi derhal harekete geçmelidir. Türkiye, bu anlamda Kuveyt ve Filistin'in yaptığı çağrılara olumlu yaklaşmaktadır. Bu çağrıların olumlu bir neticeye dönüşmesini desteklemektedir. İslam ülkeleri de atılan bu haksız adım karşısında yekvücut olmalı, birlikte hareket etmelidir.

BAHÇELİ'NİN AF AÇIKLAMASI

MHP ayrı AK Parti ayrı bir parti. Her parti kendi görüşünü dile getirmekte serbesttir. Hükümetimizin gündeminde af söz konusu değildir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)