BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlar 20 milyarlık dev barajın inşaatını inceledi----

Bakanlar 20 milyarlık dev barajın inşaatını inceledi

Bakanlar 20 milyarlık dev barajın inşaatını inceledi
30 Ocak 2021 - 19:21 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın organizasyonunda inşası devam eden Yusufeli Barajı'yla ilgili koordinasyon ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlar Pakdemirli, Kurum ve Karaismailoğlu Yusufeli Barajı inşaatında incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, inşası süren Yusufeli Barajı'na ilişkin, "275 metre ile Türkiye'nin en yüksek gövdesi ama bununla beraber de 550 megavat güç üretecek üniteleri ile de ülkemize hakikaten büyük bir faydası olacak bir baraj" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığının organizasyonunda Artvin'in Yusufeli ilçesinde inşası devam eden Yusufeli Barajı'yla ilgili koordinasyon ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Bakan Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ve diğer ilgililer, inşaat sahasında incelemelerde bulundu ve koordinasyon toplantısına katıldı.

Pakdemirli, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yerinde inceleme ve koordinasyonun son derece önemli olduğunu belirterek, vakit ayırıp gelen bakanlara ve diğer ilgililere teşekkür etti.

Pakdemirli, Yusufeli Barajı'nın, DSİ koordinasyonunda yapılan bir proje olduğunu ancak sadece bir bakanlığı değil, 4 bakanlığı da ilgilendirdiğini söyledi.

Barajda artık sona doğru yaklaşıldığına ve ipi göğüslemek için çok daha fazla koordinasyon gerektiğine dikkati çeken Pakdemirli, bu konuda gerekli çalışmaların bundan sonra nasıl yürüyeceğine dair çalışmaları tamamladıklarını ifade etti.

Pakdemirli, en önemli konunun ilçenin yeniden yerleşimi, ilçede yaşayan insanların mutluluğu ve refahını bozmadan bu işin tamamlanması olduğunu belirterek, "Bugüne kadar hakikaten devletimiz şefkatli elleri ile ilçede yaşayanlara, hak sahiplerine de gereğini yapmıştır. Bundan sonra yapma konusunda da tüm bakanlıklarımızla bugün gerekli inisiyatifin olduğunu da gördük. Hızlı bir şekilde yeniden yerleşim için ve diğer konularda da çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Koordinasyon toplantısının ardından baraj gövdesinin üzerine çıktıklarını dile getiren Pakdemirli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"275 metre ile Türkiye'nin en yüksek gövdesi ama bununla beraber de 550 megavat güç üretecek üniteleri ile de ülkemize hakikaten büyük bir faydası olacak bir baraj. Sadece enerji değil, ileride sulamalara da büyük bir fayda yaratacak bir barajımız en nihayetinde. 20 milyar liralık dev, mega bir proje. Bu projenin de inşallah bu sene tamamlanmadan bitmesini mutlaka hedefliyoruz. Burada, Yusufeli ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın refahı, mutluluğu son derece önemli."

Pakdemirli, bakanlara, müteahhit firma yetkililerine ve ilgili tüm kurumlara koordinasyon ve motivasyonları dolayısıyla teşekkür ederek, "İnşallah en yakın zamanda da bu mega projemizi bitirip Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber açacak hale getireceğiz." dedi.

Fahrettin Koca: Devletimiz var olsun

 

Bakan Selçuk: Okulların açılmasında kararlıyız

 

Normalleşme için gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)