BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan'dan 'domuz gribi' açıklaması ----

Bakan'dan 'domuz gribi' açıklaması

Bakan'dan 'domuz gribi' açıklaması
09 Ocak 2016 - 14:33 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, salt domuz gribi teşhisiyle ölen vaka sayısının şuana kadar 2 olduğunu ve paniğe gerek olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şu an itibariyle domuz gribi teşhisiyle salt ölen vaka sayımız 2 ama H1N1 virüsünün de etken olduğu ilave hastalıklarında olduğu böbrek yetmezliği, kardiyovasküler hastalıklar, immün sistem yetersizliği gibi, 65 yaşın üzerinde farklı sağlık sorunları olup vefat eden ve bu vefat edenlerin içinde de H1N1 virüsü teşhisi koyduğumuz vaka sayısı da 12" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Kampında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Domuz gribi vakalarına ilişkin bir soru üzerine Müezzinoğlu, "Panik yapmayın" çağrısını yineledi. Müezzinoğlu, "Şu an itibariyle domuz gribi teşhisiyle salt ölen vaka sayımız 2 ama H1N1 virüsünün de etken olduğu ilave hastalıklarında olduğu böbrek yetmezliği, kardiyovasküler hastalıklar, immün sistem yetersizliği gibi, 65 yaşın üzerinde farklı sağlık sorunları olup da vefat eden ve bu vefat edenlerin içinde de H1N1 virüsü teşhisi koyduğumuz vaka sayısı da 12. Dolayısıyla vefat edenlerin tamamını H1N1 virüsünden vefat etmiş gibi kamuoyuna deklare etmet ve burada paniğe sebep olmak doğru değil" diye konuştu.

Viral enfeksiyonlar, gribal enfeksiyonlar açısından öncelikle çocuklar adına annelerin, babaların ve bütün vatandaşların hijyen açısından tedbir almalarını, sağlıklı beslenmelerini ve sulu gıda almalarını öneren Müezzinoğlu, "El ve ağız sağlığına ne kadar çok dikkat edersek, direncimizi düşürecek ilave yüklerden ne kadar uzak durursak, bir de sağlıklı beslenme ve ortamın temiz havasına ne kadar çok dikkat edersek inanıyorum ki viral enfeksiyon salgınlarından da toplum olarak o kadar az etkileneceğiz" ifadelerini kullandı. 

'İlacı olan bir hastalık değil'

Grip aşısı ve ilaçlarla ilgili bir sıkıntının yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bir soruya Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi: "Şu anda grip aşısıyla ilgili en ufak bir sıkıntı söz konusu değil. Diğeri de "Tamiflu" ilacı biz bakanlık olarak ücretsiz bütün hastanelerimize, toplum sağlığı merkezlerine dağıtımını yaptık. 'İlaç bulunmuyor' diye bir şey bugün için söz konusu değil. Ama zaten ilacı olan bir hastalık da değil. Bu yardımcı destek tedavi ve koruyuculukta kısmen destek veren bir alan, aşılarımız. Yoksa aşıda yüzde yüz koruyuculuk söz konusu değil. Çünkü virüs her yıl şekil değiştiriyor o nedenle bu anlamda risk gruplarına tedavi amaçlı demiyorum, tedbir amaçlı tavsiye ediyoruz. Ve destekleyici tedavi de de Tamiflu ilacını biz bakanlık olarak ücretsiz olarak hastanelerimize ve toplum sağlığı merkezlerimize gönderdik. Ama en önemlisi hijyen, sağlıklı beslenme ve istirahate dikkat etmek."  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)