BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Varank'tan yerli aşı açıklaması----

Bakan Varank'tan yerli aşı açıklaması

Bakan Varank'tan yerli aşı açıklaması
29 Nisan 2021 - 00:57 www.finansgundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Habertürk TV'de Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Bakan Varank yerli aşı çalışmalarında gelinen son noktayı da paylaştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli aşı çalışmalarıyla ilgili konuştu, konunun uzmanı isimlere sitem etti. Varank, "Bugünlerde televizyona çıkan hocalarımızdan bazıları 'aşı geliştirmek mümkün değil, 5-6 sene sürer' diyordu. Ama bazı hocalarımız da iddia ile 'Yeter ki hükümetimiz bizi desteklesin. Biz aşıyı geliştirebiliriz' dedi. İsmini de verelim Osman Erganiş Hocamız" şeklinde konuştu.

"HOCALARIMIZIN BİR KISMI ÇOK CESUR"

Yerli aşı çalışmaları konusunda bazı uzman isimlere sitem eden Bakan Varank, "30 Ocak 2020'de Türkiye'de ilaç ve aşı alanında çalışan hocalarımızı Bakanlıkta topladım. 'Bir aşı geliştirme, ilaç geliştirme çalışması yapabilir miyiz?' diye bir toplantı gerçekleştirdik. Hocalarımızın bir kısmı çok cesur, bir kısmı ürkek konuştular. Bugünlerde televizyonlara çıkan hocalarımızdan bazıları 'Aşı geliştirmek 5-6 yıl sürer', bazı hocalarımız da 'Sayın bakanım Türkiye'de aşı geliştirme anlamında insan kaynağımız, altyapı var. Aşı geliştirebiliriz. Yeter ki, siz bize destek verin.' O günkü toplantıda ismini de verelim Osman Erganiş hocamız inaktif aşı çalışması yapıyor, Ankara'da faz çalışması yapıyor. 'Bize güvenin biz bu işi yaparız, hatta sizin gözünüz önünde ilk aşıya ben gönüllü olacağım' dedi" ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, televizyona çıkan uzmanlardan bir kişi hariç hepsine sitem ettiProf. Dr. Osman Erganiş

"BENİM DE GÖNÜLLÜ OLDUĞUM İNAKTİF AŞI ÇALIŞMASI VAR"

Bakan Varank, "Bu hocalarımız ilk çalışmalarını preklinik dediğimiz laboratuvarlarda bu aşıyı geliştirmek üzere yapıyorlar. Daha sonra insan denemelerine geçebiliyorsunuz. Biz ikinci bir toplantıyı gerçekleştirdik ve Kovid-19 Türkiye Platformu'nu kurduk. Biz hocalarımıza 'gelin bu Kovid-19'a karşı aşı ise aşı ilaç ise ilaç geliştirelim, ama 1 senede netice alalım. Biz devlet ve hükümet olarak her türlü desteği vereceğiz' dedik. O gün itibarıyla 7 farklı aşı geliştirme çalışması başladı. Bunun yanında sizi tedavi edecek ilaçları geliştirme çalışmaları var. Kovid-19 Türkiye Platformu'nda 7 farklı aşı çalışması yapıyoruz. Dünyada 4 ülkede klinik çalışmalarına geçmiş benim de gönüllü olduğum inaktif aşı çalışması var. Rusların çalıştığı teknolojilerle 7 farklı çalışmamız devam ediyor. Bunlardan iki tanesi; yani VLP aşısı insan denemelerine başladı. İnaktif aşıda da Osman Erganiş hocamız insan denemelerine yeni başladı. Türkiye'nin farklı üniversitelerinde desteklenen çalışmalar var. Kayseri'de faz 2 çalışmasının sonuna gelmiş durumdalar. Geç kaldık mı? Açık yüreklilikle söylemek lazım. Türkiye'de en son aşı 1998 yılında üretilmiş. Hıfzıssıhha dediğimiz tesislerde üretilmiş. Daha sonra üretilmemiş" diye konuştu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum29 Nisan 2021 10:13

    Malasef üniversitelerimiz bu aşı konusunda çok geç kalmış durumda. Her yıl açıklanan dünya üniversiteler sıralamasında ilk 500 RUR listesinde 350 nin altında bulunan üniversitemiz yok. Bu çok üzücü RUR listesine siyasi diyeyim diyorum, pozitif yaklaşayım diyorum ancak sonuçlar ortada, Üniversitelerimize her türlü imkan veriliyor ancak insan kaynağı noktasında, cesaret konusunda çalışma konusunda sıkıntı var.

  • Harun 29 Nisan 2021 04:52

    İş tamamen paraya ve guce donustu ülkeler toplanıp asıyı bulana senin bundan beklentın ne 10 milyar dolar al formulu ver tum dunyaya herkes kurtulsun ama gorunen istemeyen cok