BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Varank: Sanayi üretimi beklentileri aştı----

Bakan Varank: Sanayi üretimi beklentileri aştı

Bakan Varank: Sanayi üretimi beklentileri aştı
11 Şubat 2022 - 16:39 www.finansgundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aralık 2021 döneminde sanayi üretiminin beklentileri aştığını belirterek, "En büyük artış da yüksek teknolojili ürünlerde gerçekleşti." ifadesini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, sanayi üretim verilerini değerlendirdi.

Yüksek teknolojili ürün üretimindeki artışa dikkati çeken Varank, şunları kaydetti:

"Aralık 2021 döneminde sanayi üretimimiz beklentileri aşarak aylık bazda yüzde 1,6, yıllık bazda ise yüzde 14,4 arttı. En büyük artış da yüksek teknolojili ürünlerde gerçekleşti. Sanayi öncülüğünde üreterek büyüme hedefimizde kararlılıkla ilerliyoruz."

Varank, paylaşımında, Aralık 2021 döneminde teknoloji seviyesine göre üretim endeksindeki aylık ve yıllık değişime de yer verdi.

Buna göre, yüksek teknoloji üretiminde yıllık bazda yüzde 49,2'lik artış dikkati çekti. Bunu, yüzde 15,1 ile düşük teknoloji, yüzde 12 ile orta-düşük teknoloji ve yüzde 11,5 ile orta-yüksek teknoloji izledi.

Endeksteki aylık değişime bakıldığında ise Aralık 2021'de yüksek teknolojide yüzde 28,3, orta-düşük teknolojide yüzde 0,9, orta-yüksek teknolojide yüzde 0,6 ve düşük teknolojide yüzde 0,3'lük artış dikkati çekti.

Sanayi üretimi beklentilerin üzerinde arttı

 

Bakan Varank’tan 'tüplü dalış' açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)