BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Varank açıkladı! Altın rezervinde 12. sıradayız----

Bakan Varank açıkladı! Altın rezervinde 12. sıradayız

Bakan Varank açıkladı! Altın rezervinde 12. sıradayız
25 Mart 2022 - 15:43 www.finansgundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin kanıtlanmış altın rezervi bakımından dünyada 12. sırada olduğunu söyledi. Varank, mücevher sektöründe de dünyada beş pazardan birinin Türkiye olduğunu açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Sanayi Sitesi'ndeydi. Bakan Varank, Gemoloji Laboratuvarı ve Altın Ayar Merkezi'nin açılışını yaptı.

Varank konuşmasında Türkiye'nin altın rezervine dikkati çekti.

"Ülkemiz kanıtlanmış altın rezervi bakımından dünyada 12. sırada. Ancak bu potansiyele rağmen 2000’li yıllara kadar ülkemizde kayıtlara geçen kayda değer bir altın üretimi yok. Geçtiğimiz yıl ise pandemiye rağmen 39 ton altın ürettik. Mücevher ihracatımız 6,8 milyar doları aştı. Dahilde işleme rejimini, serbest bölgeleri buna eklediğimiz zaman rakam 11 milyar doları buluyor." 

"Mücevherde beş pazardan biriyiz"

Türkiye'nin mücevher üretiminde dünyada söz sahibi olduğunu söyleyen Bakan Varank, "Yüzyıllar boyunca Anadolu coğrafyasındaki medeniyetlerin de parçası olan mücevher kültürü, ülkemiz ekonomisinde de oldukça önemli bir yer tutuyor. Türkiye, büyüklük açısından Hindistan, Çin, ABD ve Rusya ile birlikte dünyanın en büyük beş pazarından bir tanesi. Hamdolsun gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla bugün, üretici ve ihracatçı olarak da Çin, Hindistan ve İtalya ile rekabet edebiliyoruz." dedi.

Fatih Birol IEA Başkanlığı'na yeniden seçildi

 

Bakan Nebati'den 1 Milyon İstihdam Projesi'ne ilişkin açıklama

 

Almanya'nın eski Başbakanı Schröder'den Türkiye'ye övgü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)