BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Soylu uyardı: Deprem hareketliliğimiz giderek artıyor----

Bakan Soylu uyardı: Deprem hareketliliğimiz giderek artıyor

Bakan Soylu uyardı: Deprem hareketliliğimiz giderek artıyor
12 Şubat 2022 - 00:23 www.finansgundem.com

Bakan Soylu, deprem hareketliliğinin giderek arttığını belirterek, "Bütün bilimsel veriler ciddi depremlerle karşı karşıya olduğumuza işaret etmektedir" açıklamasını yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığında düzenlenen "AFAD Akreditasyon Sertifika Belgesi Teslim Töreni"nde, Suriye'nin İdlib ilinde hafta sonu yaptığı incelemeleri anlattı.

Afetlerin ardından gerçekleştirilenleri anlatan Soylu, yaşananların hiçbirinin altında kalınmadığını, gerekenlerin yapıldığını dile getirdi.

"Türkiye Afet Sonrası İyileştirme Planlarını hazırlıyoruz"

İçişleri Bakanı Soylu "Türkiye Afet Sonrası İyileştirme Planlarını hazırlıyoruz. Türkiye Afet Müdahale Planlarında gördüğümüz revizyonları yapmaya çalışıyoruz. Türkiye Afet Müdahale Planında illerimizi tatbikatlara hazırlıyoruz, planın yönetilmesine hazırlıyoruz" diye konuştu.

Bakan Soylu: Deprem hareketliliğimiz giderek artıyor

Son 20 yılda yakalanan her başarının birlikte atılan adımlar yakalandığını vurgulayan Soylu, Türkiye'nin afet yönetimindeki tecrübesinin ve birikiminin üst noktaya doğru ilerlediğini söyledi.

"Afet yönetimi konusunda ciddi mesafe aldığımız açıktır"

Türkiye'nin afetselliği yüksek olan bir ülke olduğuna dikkati çeken Soylu şöyle devam etti:

Deprem hareketliliğimiz giderek artmaktadır. Bütün bilimsel veriler ciddi depremlerle karşı karşıya olduğumuza işaret etmektedir. Öte yandan, afet yönetimi konusunda ciddi mesafe aldığımız açıktır. En önemlisi de afet konusunda dünya ile aramızdaki makası kapattığımızı rahatlıkla ifade edebilirim.

 

Muğla açıklarında korkutan deprem

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Jeol.Müh. Behzat Gönül 25 Şubat 2022 11:46

    Jeoloji Mühendisi olarak depremlerin önceden tespiti konusunda yaptığım başarılı çalışmalar tv ve basında yer almaktadır. Şahitlerim ve maddi delillerim var. Başta, 17/08/1999 y mg:7.4 'lük Kocaeli depremi ve halen depremleri önceden tespitini yapabilmeyi sürdürmekteyim. İçisleri Bakanı Syn. Süleyman Soylu beye, 2002 y DYP İstanbul İl olduğu dönemde makamında elden "Deprem Tespiti ve Zarar Azaltılması" projemi elden sundum, halen cevap beklemekteyim. TÜSİAD ve TÜRKONFED bu konuda iş birliği yapmaktadır. (Tarih: 25/02/2022y.) Jeoloji Müh. Behzat GÖNÜL / Kocaeli.