BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten Maliye'ye eleştiri----

Bakan Şimşek'ten Maliye'ye eleştiri

Bakan Şimşek'ten Maliye'ye eleştiri
27 Eylül 2014 - 07:10 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, birilerinin kötü adamı oynaması gerektiğini söyleyerek Maliye'nin yapısını eleştirdi

Maliye Bakanı  Mehmet Şimşek, geniş kesimlerin eleştiri oklarına hedef olan Maliye’nin yapısını Karadeniz’de Temel fıkrasıyla hicvetti. Şimşek, “Birilerinin kötü adam rolünü oynaması lazım” dedi 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karadeniz seyahatinde yönettiği maliyenin yapısını Temel fıkrasıyla özetledi.  Artvin’in  Arhavi ilçesini  ziyaret eden Şimşek, bir ÇAYKUR çalışanının, “Mevsimlik işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışma yapılıp yapılmadığı” yönündeki sorusu üzerine, bilgisi olmadığını söyledi. 

 Sorumlusu benim 

Bu sırada  AK Parti Arhavi İlçe Başkanı Ufuk Yıldız’ın, “Ama bize bakanlarımız ‘Teklif ediyoruz, Maliye Bakanımız reddediyor’ şeklinde söylediler” sözleri gülüşmelere neden oldu. “Birilerinin kötü adamı oynaması lazım” diyen Şimşek,  Türkiye’nin maliye yapısını özetleyen bir fıkra anlattı: 

“Amerika’da 2000’li yıllarda  bir konferans yapılıyor. Konusu, devletler ne kadar halkı gözetiyor, kendi iç dinamiklerini gözetiyor? Bizden Temel gitmiş. Amerikalılar, ‘Biz milletten topladığımız vergileri düz bir alana toplarız. Uzun bir çizgi çizer, ortasına bir makineye koyarız. Havaya attığımız paralardan çizginin sağına düşenler vatandaşa, soluna düşenler devlete kalır, biz çok adiliz’ demiş. Avrupalılar ise ‘Biz de düz bir alanda daire çizer, havaya atar, dairenin içine düşen vatandaşa, dışına düşen devlete kalır’ demiş. Sıra bizim Temel’e gelince, ‘Bizimkiler de düz bir meydana götürüyorlar, havaya atıyorlar. Havada kalanlar vatandaşa, yere düşenler devlete’ demiş.”

Ne belediye ne devlet istihdam bürosu olamaz

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na 2015 yılına ilişkin bütçe ile ilgili sunumda bulunduklarını dile getiren Şimşek, “Amacımız israfı minimize etmek, bu güzel ülkemizi daha iyi yerlere götürecek bir çaba içerisinde olmak. Ne belediye ne devlet sadece bir istihdam bürosuna dönemez. Biz milletten topladığımız paranın bir kısmını millete dağıtmak zorundayız” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)