BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Selçuk açıkladı! Telafi eğitimi nasıl olacak?----

Bakan Selçuk açıkladı! Telafi eğitimi nasıl olacak?

Bakan Selçuk açıkladı! Telafi eğitimi nasıl olacak?
01 Haziran 2021 - 10:21 www.finansgundem.com

Ziya Selçuk yüz yüze eğitim ve telafi eğitimi ile ilgili akıllardaki tüm soruların yanıtlarını verdi. Milli Eğitim Bakanı düzenlediği basın toplantısında telafi eğitiminin neden gerekli olduğuna değindi, yüz yüze eğitim kararını ele aldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim ve telafi eğitimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, okullarda telafi eğitiminin ne zaman başlayacağını, nasıl olacağını detayları ile anlatırken, birinci sınıf öğrencilerine okuma-yazma taraması yapılacağını da bildirdi.

OKULLARDA TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Selçuk'un açıklamaları şöyle:

21 Haziran'da yoğun olarak başlayacağımız sosyal, duygusal, kültürel, fiziksel faaliyetler öncesinde sistem altyapımızda yoğunluğa neden olmamak ve öğrencilerimizin erişimini kolaylaştırmak için karneleri 18 Haziran'dan itibaren öğrencilerimize açıyoruz. Dileyen karnesine 18 Haziran Cuma gününden itibaren ulaşabilecek.Okullar yazın açık olacak, isteğe bağlı telafi yapılacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız. Okuma yazma taramaları yapacağız. Ortaokul öğrencilerimizin de yeterlilik düzeyi değerlendirilecek.

TELAFİ EĞİTİMİ ZORUNLU OLACAK MI?

Okullar yazın açık olacak, isteğe bağlı telafi yapılacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız. 1'den 2'ye geçen öğrencilerimiz için okuma yazma taraması başlatılacak. Bu taramalarımızın sonuçlarına göre ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlayacağız. Ortaokul öğrencilerimizin de yeterlilik düzeyi değerlendirilecek.

TELAFİ EĞİTİMİ NASIL OLACAK?

Sosyal ve duygusal programa dayalı telafi eğitimi yapılacak. Okullarımız 2 Temmuz'dan, yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz. Öğretmenlerimiz de bu programlarda öngörülen ders saati üzerinden görev alabilecekler.

Bakan Selçuk eğitim sürecine dair merak edilenleri açıkladı

 

Bakan Selçuk'tan telafi eğitimi açıklaması

 

Bakan Selçuk'tan ailelere "şifre güvenliği" çağrısı