BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Pekcan’dan e-ticarete güvence----

Bakan Pekcan’dan e-ticarete güvence

Bakan Pekcan’dan e-ticarete güvence
20 Haziran 2020 - 08:10 www.finansgundem.com

TOBB Ticaret Bakanlığı himayesinde verdikleri “Güven Damgası” logosunu kazanan şirketlerin sayısını arttırdı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bu şirketlerin güvenilir olduğunu belirtti

E-ticaret yapan şirketlerin güvenli olduğunu ifade eden ‘güven damgasına’ sahip internet sitelerinin sayısı artıyor. Ocak ayında 12 olan güven damgalı site sayısı 6 ayda artarak 18’e ulaştı. Ocakta Gitti Gidiyor, Modanisa, ePTT AVM, Sahibinden.com, Pegasus, Sefamerve, Sarar, Arçelik, Beko, Farmasi, Migros ve Sigortam.net güven damgası almıştı. Şimdi bunlara Hepsiburada, Trendyol, Avansas, Avansaspro, N11 ve Ebebek de eklendi.

Gönül rahatlığıyla

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu video konferans yöntemiyle düzenlenen, Güven Damgası tanıtım toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

TOBB olarak Ticaret Bakanlığı himayelerinde, e-ticaret sitelerine güven damgası verdiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
“100’den fazla kriteri kontrol ederek, ilgili şartları sağladığını kanıtlayan e-ticaret siteleri, sürecin sonunda ‘güven damgası’ alıyor ve internet sitelerinde ‘TR-GO’ logosunu yerleştirmelerine izin veriyoruz. Birliğimiz bünyesinde kurduğumuz şikayet hattımızla tüketicilerimiz ve güven damgası almış e-ticaret sitelerimiz arasında köprü vazifesi görüyoruz. Güven damgası alan şirket sayımız 18’e çıktı. ‘Gönül rahatlığıyla’ sloganımızla kampanyamızı başlatıyor ve tüketicilerimize gönül rahatlığıyla bu sitelerden alışveriş yapabilirsiniz diyoruz. Vatandaşlarımıza, güven damgası almış sitelerimizi tercih etmeleri çağrısı yapıyorum.”

Veri korunacak, kargo izlenecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Tüm e-ticaret sitelerimizi, güven damgalarını alarak faaliyetlerini sürdürmeye davet ediyorum” dedi. Güven damgası sahibi e-ticaret sitelerinin tüketicinin korunması, kişisel veriler, ödeme sistemleri konusunda ilgili mevzuata uygun davranacağını ve güvenilir bir otorite tarafından denetleneceğini vurgulayan Pekcan, şunları kaydetti: “Bu siteler, bilgilerin yalnızca internet sitesi ve ilgili kullanıcı tarafından görülmesini sağlayan sertifikalar kullanacak, belli aralıklarla yapılan testlerle güvenlik açıkları tespit edilebilecek. Alıcıların siparişi hakkında bilgi alabilmesi, talep ve şikayetlerin etkin bir şekilde değerlendirilmesi sağlanacak. Malın stok bilgisi, içeriği, ölçüleri gibi özelliklerine ilişkin pek çok ayrıntıya sitede yer verilecek. Ayrıca, alıcıya siparişinin durumu hakkında bilgi ve kargo takip imkanları sunacak.”

Yeni şirket sayısı % 22 yükseldi

TOBB, mayıs ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Kurulan şirket sayısı, mayısta bir önceki aya göre yüzde 22.22 artışla 3 bin 438 oldu. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı da yüzde 23.32 artışla 513 olarak gerçekleşti. Mayısta geçen yılın aynı ayına göre ise kurulan şirket sayısı yüzde 48.46, kapanan şirket sayısı yüzde 41.57 azaldı.

Ticaret hacmi gerçek potansiyelimizi yansıtmıyor

 

İstifa etti! New York'taki Halkbank davasında kritik gelişme

 

Hisarcıklıoğlu’ndan bankalara ‘hepimiz aynı gemideyiz’ uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)