BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Pekcan: Hal Yasası'yla sıkıntılarımızı atlatacağız----

Bakan Pekcan: Hal Yasası'yla sıkıntılarımızı atlatacağız

Bakan Pekcan: Hal Yasası'yla sıkıntılarımızı atlatacağız
28 Ocak 2019 - 11:35 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Marketlerdeki yüksek fiyatlarla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz. Hal Yasası'nın bir an önce devreye girip uygulanmasıyla bu sıkıntılarımızın çoğunu atlatacağız.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, marketlerdeki ürünlerin fiyatlarının yüksekliğine ilişkin, "Önemli olan halkın bunu birinci derecede hissediyor olması. Biz de bununla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz. Esasında Hal Yasası'nın bir an önce devreye girip uygulanmasıyla bu sıkıntılarımızın çoğunu atlatacağız." dedi.

Pekcan, Ticaret Bakanlığında gerçekleştirilen Dünya Gümrük Günü Etkinliği ve Sertifika Dağıtım Töreni'nin ardından gazetecilerin marketlerdeki aşırı fiyat uygulamalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Denetimlerinin devam ettiğini belirten Pekcan, bunları çok görünür kılmadıklarını ancak yapılan işin çok önemli olduğunu söyledi.  Pekcan, geçen hafta 81 valiliğe yazı gönderdiklerine işaret ederek, hem İç Ticaret Genel Müdürlüğü hem de Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ile birlikte, yerinde uygulamalara ve denetimlere daha kapsamlı bir şekilde devam ettiklerini, sonuçları en kısa zamanda herkesin göreceğini bildirdi.

Marketlerdeki fiyatların dikkatini çekip çekmediğinin sorulması üzerine Pekcan, "Tabii ki Cumhurbaşkanımızın dikkatini bile çekmiş, bizimkini çekmemesi mümkün değil. Önemli olan halkın bunu birinci derecede hissediyor olması. Biz de bununla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz. Esasında Hal Yasası'nın bir an önce devreye girip uygulanmasıyla bu sıkıntılarımızın çoğunu atlatacağız. İnşallah en kısa zamanda devreye girerse bu geçişleri daha kolay göreceğiz." diye konuştu.
Pekcan, zincir marketlerin piyasayı etkilediği iddialarına ilişkin de "Küçük esnafımız, bakkallarımız etkileniyor. Onların (zincir marketlerin) çok küçük nüfuslu, hane halkı sayısı çok az olan yerlerde dahi vücut göstermesi küçük esnafımızı tedirgin ediyor." dedi. 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat28 Ocak 2019 16:34

    Üretici ile tüketici arasındaki kabzımalların adam edilmesi lazım. 1.50 TL' ye mal edilen bir domates 7 liraya satılmaz böyle değerlendirilmeli. Üreticiden çıktıktan sonra tekiticiye gelene kadar belirli bir karç marjı kotası konulmalı.

  • Kâmil28 Ocak 2019 15:42

    Marketlere baskı yaparak fiyatlar düşmez çiftçiye mazotu gübreyi tarım ilaçlarını besi yemini ucuz vererek fiyatlar aşağıya çekilebilir dışardan et tarım ürünleri getirerek değirmeni dökme suyla döndüremezsiniz.

  • mustafa28 Ocak 2019 14:15

    söyledilerinizin hangisi doğru çıkıyor

  • ak 186428 Ocak 2019 13:48

    belediyelerin bu işe el atması lazım. eskiden var olan tanzim satış mağazaları yeniden açılsın bunların da 0 kar ile çalışması halinde tüm marketler fiyatları hemen indirirler 

  • Okie Dokie28 Ocak 2019 13:43

    Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler bence.

  • nail altun28 Ocak 2019 13:32

    hal yasası inşallah TACTR a yarayacak 2015 deki gibi 30 ları görürüz umarım

  • hangi sorun28 Ocak 2019 12:55

     sorunu göremeyenler, çözüm üretmeye çalışıyor. Şimdi zarar ziyan içindeki az miktardaki üreticiyide yok edin. zararına maliyetine mal satmaya zorlayın. sonra tam ithal olur, kompe çözeriz. HALA ÜRETİM ARTTIRALIM DİYEN YOK.üretim yok kardeşim, tüketim artıyor ha bire. taşın altına el atan yok, çıkart yasa, yap ithalat. sonuç = ? düşmeyen et fiyatları, düşmayan süt ve süt ürünleri fiyatları. hala ders almadılar yaptıkları hatalardan, çözum buysa wah babam wah bizlere...