BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Pekcan, ABD Temsilcisi ile görüşecek----

Bakan Pekcan, ABD Temsilcisi ile görüşecek

Bakan Pekcan, ABD Temsilcisi ile görüşecek
31 Mart 2021 - 13:03 www.finansgundem.com

Bakan Pekcan, ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile görüşecek. Görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacminin yükseltilmesi, ticaretin daha kolay hale gelmesi ve iş ortamının geliştirilmesi gibi konular ele alınacak.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD’de yeni yönetim değişikliğinin ardından 18 Mart'ta görevine başlayan ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile videokonferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirecek.

Pekcan, Tai ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin dengeli bir şekilde artırılması, ticaretin kolaylaştırılması ve iş ortamının geliştirilmesi, DTÖ’deki çalışmalar ile COVID-19 pandemisinin dünya ticaretine olumsuz etkilerine yönelik atılacak adımlar gibi konuların ele alınacağı açıklandı.

Türkiye-ABD Ticari ilişkileri
Türkiye’nin ABD’ye ihracatı 2020 yılında yüzde 13,5 artarak 10,1 milyar dolara ulaştı. Geçen yıl ABD ile ticaret hacmi 22,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

ABD’de yeni yönetimin göreve başlamasının ardından, ABD Başkanı Joe Biden ticaret konularını yönetmesi için ABD Ticaret Bakanlığına Gina Raimondo, ABD Ticaret Temsilciliğine ise Katherine Tai’ye görev verirken, Ticaret Bakanı Pekcan, iki mevkidaşını kutlayarak, ABD ile mevcut  ticaret hacminin artırılması için başlatılmış olan çalışmaları sürdürmek yönündeki kararlılığı aktarmıştı.

IMF yönetimi Çin ve ABD'ye seslendi: Çatışmayın

 

Bakan Pekcan: Yatırımcı Türkiye'ye güveniyor

 

Bakan Pekcan'dan enflasyon açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)