BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Pakdemirli'den 'ıspanak' açıklaması----

Bakan Pakdemirli'den 'ıspanak' açıklaması

Bakan Pakdemirli'den 'ıspanak' açıklaması
20 Ekim 2021 - 12:54 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son günlerde yaşanan ıspanak zehirlenmelerine ilişkin açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Son dönemde gündeme gelen ıspanak zehirlenmelerine ilişkin de açıklama yapan Pakdemirli, "Ürünlerden numune aldık, analizleri yaptık. Ürünle ilgili bir problem yok. Ispanağın yanına yabancı otlar karışıyor. Piyasaya sürülen ürünlere el konulmuş durumda. Tüketicilerimizin ıspanakla ilgili bir şüphesi olmasın" dedi.

'Hedef orman yangını ile mücadeleyi 10 dakikaya düşürmek'

Pakdemirli, orman yangınlarına ilişkin de "'İklim Değişikliği Sürecinde Orman Yangınları Çalıştayı' düzenledik. 9 ayrı çalışma grubu oluşturduk. Sonuçlarını açıklayacağız. Hedef orman yangınlarına müdahale süremizi 10 dakikaya düşürmek" dedi.

Söndürme uçağı alınacak mı?

Söndürme uçaklarına ilişkin de son bilgileri paylaşan Pakdemirli, "Asıl gücümüz orman kahramanlarımız, arasözümüz, piyadelerimiz. Yeniköy Termik Santrali'ndeki yangında ne zaman içeriye orman işçisini soktuk o zaman söndürebildik. 2002'de su atma kapasitemiz 85 tondu, 2021'de su atma kapasitemiz 154 ton. Uçakla ilgili bir satın alma süreci var" ifadelerini kullandı.

Gıda fiyatlarındaki artış

Bakan Pakdemirli, gıda fiyatlarına yönelik de şu şekilde konuştu:

"Gıda tarım fiyatlarındaki artışın genel sebeplerinde bakmakta fayda var. Kuraklığa rağmen bir arz sıkıntımız yok. Desteklerimizi artırdık. Tüm tarım ürünlerinde ciddi bir miktarsal artış var. Dünyada girdilerin artması etkili oluyor. Bazı ülkeler stok yapmaya başladı. Emtia, petrol ve navlun fiyatları çok arttı. Ülkeler tarife dışı engeller uygulamaya başladı. Bana göre gıda fiyatlarına en önemli çözüm sözleşmeli üretimdir. Türkiye'de bu konuda mevzuat altyapısında bazı eksiklikler var, bunları tamamlayabilirsek sözleşmeli üretim ile fiyat stabilitesi sağlanabilir. Merkez Bankası'nın erken uyarı çalışması var. Ciddi bir çalışma yapılmış."

'Asgari ücret, vergiden muaf tutulsun!'

 

Dikkat: 1 Kasım'da başlıyor... Ödemeyene cezası var!

 

Türk müteahhitler yeni yatırım imkanlarını değerlendiriyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir bilen20 Ekim 2021 15:12

    Ispanağın arasına yabancı otlar karışıyor o yüzden vatandaşımızın bir şüphesi olmasın demiş. Piyasadaki ıspanakların hepsinin içine bakmış ve daha fazla yabancı ot olmadığını görmüşte mi içiniz rahat olun açıklaması yapıyor.. Eminim kendisi ıspanak yemiyordur.. Hiç bir sözünüze güven kalmadı ki buna nasıl güvensin vatandaş.. 

  • osmanlı torunu20 Ekim 2021 13:39

    pırasadan bahset biraz da. adama bak ya, ıspanak sorunca bülbül kesiliyor, söndürme uçağı deyince süreç devam ediyor diyor. 10 tane küçük uçak üretmeyi geçtim almayı bile beceremiyorsunuz. bilin diye söylüyorum, 2020 yılındayık, uçak icat edileleli 140 yıl oldu