BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Pakdemirli kıvırcık hasadı yaptı----

Bakan Pakdemirli kıvırcık hasadı yaptı

Bakan Pakdemirli kıvırcık hasadı yaptı
10 Ocak 2022 - 17:55 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çatalca'ya bağlı Kızılcaali köyünü ziyaret etti. Seracılık faaliyetleri hakkında bilgi alan Pakdemirli, kıvırcık hasadı yaptı.

Köydeki seracılık faaliyetlerini inceleyen, serada çalışan işçileri ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sohbet ettiği çalışanlardan işlerin akışına ilişkin bilgi aldı.

Kıvırcık serasında hasat yapan Pakdemirli, daha sonra Orman Köylerini Destekleme ve Yerinde Kalkındırma Projesi (ORKÖY) kapsamında destek alan köylülerle buluştu.

Bakan Pakdemirli kıvırcık hasadı yaptı

Köylülerin talep ve önerilerini dinleyen Pakdemirli, Bakanlık olarak orman köylülerine verilen desteğin devam edeceğini söyledi.

5 haneye ORKÖY sera kredisi verildi

Verilen bilgiye göre, 50 hanesi bulunan Kızılcaali köyünde ilk olarak 5 haneye ORKÖY sera kredisi verildi. İzleyen yıllarda 21 haneye daha ORKÖY kredisi verilerek seracılığın tohumları atıldı. Köy halkı, bu seralarda sebze ve çiçek üretimi yaparak gelir elde ediyor.

Bakan Pakdemirli kıvırcık hasadı yaptı

Orman Genel Müdürlüğünce verilen krediler ve köylünün seralardan kazandığı gelir ile yapmış olduğu sera sayısı günümüzde 250 adede ulaşırken, bu sayede köyden İstanbul'a göç de engellenmiş oldu.

Bakan Pakdemirli'den gıda fiyatlarıyla ilgili açıklama

 

Bakan Pakdemirli: Raf fiyatlarının ucuzlaması gerek