BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'yle görüşen Kaslowski'den yeni ekonomik paket sinyali----

Bakan Nebati'yle görüşen Kaslowski'den yeni ekonomik paket sinyali

Bakan Nebati'yle görüşen Kaslowski'den yeni ekonomik paket sinyali
11 Ocak 2022 - 19:36 www.finansgundem.com

Bakan Nebati'yle yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulunan TÜSİAD Başkanı Kaslowski, "Açık ve samimi görüşme oldu. Enflasyonla ilgili bakanlığımız tarafından ciddi adımlar atılacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zehir zemberek sözlerle eleştirdiği TÜSİAD'la Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir araya geldi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Bakan Nebati ile ekonomideki son gelişmeleri ve riskleri değerlendirdiklerini belirterek, "Atılan adımların reel sektöre etkilerini tartıştık. Çok açık bir iletişim ve samimi bir görüşme oldu. Bu istişareyi de Bakan Bey ile devam ettireceğimize inanıyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Bakanlık toplantı salonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik zorluklarla ilgili açıklamaları nedeniyle eleştirdiği TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaslowski, Bakan Nebati ile ekonomideki son gelişmeleri ve riskleri değerlendirdiklerini ifade etti.

Bakan Nebati ile atılan adımların reel sektöre etkilerini tartıştıklarını ifade eden Kaslowski, "Çok açık bir iletişim ve samimi bir görüşme oldu. Bu istişareyi de Bakan Bey ile devam ettireceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaslowski, vergi konularını ele aldıklarını, yeşil dönüşümle ilgili fırsatları kaçırmamak açısından da bazı önerilerde bulunduklarını dile getirerek, "Enflasyonla ilgili görüşlerimizi de paylaştık. Enflasyonla ilgili ciddi bir mücadele verileceğine inanıyoruz. Enflasyon çok yüksek seviyelere çıktı ama önümüzdeki dönemde bu konuda da ciddi adımlar atılacağını öngörüyoruz, ümit ediyoruz." diye konuştu.

Bakan Nebati'yle görüşen TÜSİAD Başkanı Kaslowski'den ilk açıklama: Açık ve samimi görüşme oldu

Kredi faizlerinin seviyesine ilişkin bir soru üzerine de, finans sektöründeki sorunları da Bakan Nebati ile paylaştıklarını ifade eden Kaslowski, şunları kaydetti:

Reel sektörde bu konuda bazı sorunlar var. Bunun üzerine de Bakanlık çalışıyor. Bunun da etkilerini göreceğiz. Şu an itibarıyla finansman kaynakları bulmakta sorunlar yaşanıyor. Bu tabii ki biraz kur şokundan da kaynaklanıyor. Bakanlık da bunun farkında ve bir paket üzerine çalışıyor.

 

Kaslowski'den enflasyon eleştirisi: Bu adımlar doğruysa neden yükseliyor?

 

TÜSİAD ve MÜSİAD başkanları İstanbul'da bir araya geldi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Moralı11 Ocak 2022 20:12

    Pakete falan gerek yok fuzuli boş işler arttırın faizleri enflansyon üstü verin Türk parasına %60%70 reel getiriyi hem piyasaya hem yatırımcıya teşvik güven hemde enflansyonu geri çekerek yapılacak ekonomik alt yapılar için zaman kazanın tek çare dolambaçlı kurnazlıgın para etmediği yolları terk ederek gerçek reel faizi arttırarak ülkeye şu zamanda nefes aldırmaktır başka türlü asla bir çıkar yol yoktur faiz faiz faiz arttıracaksın

  • Yakup12 Ocak 2022 17:59

    Peki yüksek faizi verince üretim, ticaret nasıl olacak, ekmek aş üretemedikten sonra paraya faiz versen ne olacak, Amerika'nın parası değerli de ne oluyor, tek çare üretim, üretim, üretim... Üretimin üzerindeki yükler azaltılsın, finansman kolaylaşsın, zaten üretim artınca enflasyon da azalacak..