BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Nebati'den önemli açıklamalar----

Bakan Nebati'den önemli açıklamalar

Bakan Nebati'den önemli açıklamalar
26 Eylül 2022 - 12:05 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon, gıda fiyatları ve KGF paketine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, konuşmasında hazırlıkları süren KGF paketine değindi.

Nebati, KGF paketinin hazırlıklarının son aşamada olduğunu ve paketin 50 milyar TL'den aşağı olmayacağını bildirdi. Nebati, "KGF paketi istihdam sağlayan firmaların önünü açacak. Ülkeye kazandırdıklarının yanında KGF maliyeti bir şey değil" dedi.

"KKM'nin Türkiye bütçesi üzerindeki etkisi sınırlı"

Kurun öngörülebilir durumda olduğunu kaydeden Nebati, Kur Korumalı Mevduat'a ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Nebati, "Kur korumalı mevduat 1,37 trilyon TL'ye ulaştı. Ülkedeki mevduatın 3'te birini karşılıyor. KKM'nin maliyeti 75,6 milyar TL. KKM'nin Türkiye bütçesi üzerinde etkisinin sınırlı olduğu çok net bir şekilde ortada" dedi.

Nebati, ödemeler dengesi net hata noksanının geçen yıl 10 milyar doların üzerinde olduğunu ve 3,7 milyar seviyesine gerilediğini kaydetti.

MİR'de denge politikası

Mir konusunda ise denge politika yürüttüklerini vurgulayan Nebati, "Cumhurbaşkanımız, Putin ve Zelenski ile görüşüyor. Finansal sistemlerin çalışmasını sıkıntıya sokacak adımlara izin vermeyiz" ifadesini kullandı.

"Küresel gıda piyasalarında “Erdoğan Etkisi"

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise alınan tedbirler ve küresel düzeydeki normalleşmeyle beraber enflasyonu aşağı çekeceklerini söyledi.

Buğday fiyatlarındaki düşüşe de değinen Nebati "2022 yılı içinde 12 dolara kadar ulaşan buğdayın kile fiyatı Tahıl Koridoru Anlaşması sonrasında yüzde 25’e varan bir düşüşle 8,4 dolara kadar gerilemiştir. Bu, kelimenin tam anlamıyla küresel gıda piyasalarında “Erdoğan Etkisi’dir.” dedi.

Bakan Nebati'nin açıklaması şu şekilde:

"Ekonomimizde durgunluğa ve işsizliğe sebebiyet vermeden fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızın alım gücünü artırmak için gereken tüm mücadeleyi kararlılıkla vermeye devam ediyoruz.

"Enflasyonu da yeneceğiz"

Aldığımız tedbirler ve küresel düzeyde yaşanacak normalleşmeyle birlikte enflasyonu da yeneceğiz. Yıl sonundan itibaren de bu düşüşü daha net hissetmeye başlayacağız.

Gıda fiyatlarını yakından takip ediyoruz. Üretici ve hal fiyatları ile perakende fiyatları arasındaki farkın takibi ve nedenlerinin analizine yönelik çalışmalar yapıyoruz."

İhracat desteklerinde prefinansman modeli dönemi

 

1 Ekim'de açılacak Meclis gündeminde neler var?

 

Kavcıoğlu'ndan dijital para açıklaması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mr26 Eylül 2022 12:26

    Sayın bakan bunlar anlamsız geçerliliği olmayan faraziyeler biran önce gerçeğe dönüp faizleri acil en yüksege cekip arttırın piyasalara güven TL ye değer kazandırıp enflansyonu geriletin ekonominin bugün itibari ile geçerli olan gerçeklerine dönerek