BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'den kur korumalı TL mevduat hesabı eleştirilerine yanıt----

Bakan Nebati'den kur korumalı TL mevduat hesabı eleştirilerine yanıt

Bakan Nebati'den kur korumalı TL mevduat hesabı eleştirilerine yanıt
15 Ağustos 2022 - 10:08 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tasarruf sahiplerinin üçte birinin döviz yerine kur korumalı TL mevduat hesabını tercih ettiğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kur korumalı TL mevduat hesabına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Uygulamanın, milletin tasarruflarını döviz yerine Türk lirasına yatırmasını teşvik eden, bu sayede ekonomiye çok önemli katkı sağlayan bir enstrüman olduğunu vurgulayan Nebati, şunları kaydetti:

"Tasarruf sahiplerinin üçte biri döviz yerine bu faydalı yatırım aracını tercih ediyor. Böylece hem ekonomik büyümemize katkı sağlıyor hem tasarruf ediyor hem de döviz kurlarında manipülasyon yapmak isteyen kötü niyetli güçlerin yoluna taş koyuyor. Ülkemizde enflasyonu tetikleyen aşırı kur hareketleriyle mücadelemizde vatandaşlarımızla birlik olmamızı sağlayan en önemli enstrümanlardan biri olan kur korumalı TL mevduat hesabını haksızca eleştirenlerin iyi niyetinden şüphe ediyorum."

 

Kılıçdaroğlu: Kur Korumalı Mevduat, bomba değil, atom bombası

 

Kur korumalı mevduatın maliyeti 37,2 milyar TL yükseldi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kkm hesabı neden bomba olsun?15 Ağustos 2022 10:54

    Kur koirumalı hesap döviz çıktığında cazibelidir.Döviz çıkmazsa bankanın verdiği% 17 faizle yetinilecektir. oYSA ŞU SIRALAR tl  bankalar %24 ORANINDA FAİZ VERMEKTEDİR. aNCAK DÖVİZ ÇIKARSA hesap ahipleri için cazip olmakta ancak faiz üzerindeki geliri hazine ödemektedir. nedenle de dövizin çıkmaması için önlemler alınacaktır.Bu da kkm hesaplarına yüksek kurdan para yatıranlar zarar edeceklerdir.Şu anda karda olanlar döviz düştüğünde hesap açanlardır.

  • Tufan15 Ağustos 2022 10:47

    Bırak bu saçma sapan sözde ekonominin bilimsel gerçeklerine tamamen ters önlemleri sayın bakanım faizleri enflansyon üstü arttır TLye değer piyasalara güven vererek ortalığı bir nebze sakinleştir bütün dünya faizleri arttırırken senin akla zarar kararlarla indirip ülke ekonomisinin krizden krize girip tarihinde görmemiş zamlarla karşılaşması yanlış ekonomik kararların sonucu ortada iken