BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'den asgari ücret açıklaması----

Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması

Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması
16 Aralık 2021 - 12:25 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin, "Enflasyonun karşısında asla ezdirilmeyen, bundan sonra da ezdirilmeyecek bir oranı hep beraber görmüş olacağız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, asgari ücretle ilgili, çalışanın enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini söyledi.

Bakan Nebati, şunları kaydetti;

Asgari ücretle ilgili bugün açıklama yapılacak. Enflasyonun karşısında asla ezdirilmeyen, bundan sonra da ezdirilmeyecek bir oranı hep beraber görmüş olacağız.

Taraflar 3 konuda mutabakata vardı

2022 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için ilk üç toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında, Çalışma Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan veri ve raporlar görüşülmüştü.

SGK işçi primlerinin 5 puan olarak revize edilmesi ve birinci vergi diliminin yıllık brüt asgari ücret miktarına çekilmesi anlaşılan konular olmuştu.

İşveren desteğinin toplu iş sözleşmeli yerlerde yüzde 6, toplu sözleşme olmayan yerlerde yüzde 3 olarak uygulanması konusunda da anlaşma sağlanmıştı.

Asgari ücrette kritik saat belli oldu

 

Bakan Nureddin Nebati'den cari işlemler hesabı açıklaması

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adsız16 Aralık 2021 12:58

    Zamla verdiğinizi enflasyon ve adaletsiz vergi dilimi oranlarıyla geri alacaksınız, zammı vergi gelirleri artsın diye yapıyosunuz. 

  • Mertkan 16 Aralık 2021 12:49

    Faizleri indirdiniz akla ters bilme ters halkı zaten ezdirdiniz

  • Furkan16 Aralık 2021 12:41

    Arkası yarın gibi sürekli aynı yakışıksız aslı astarı olmayan insanları oyalayıp gercekleri sürekli saptıran liyahatsız bıktıran demeçler