BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Nebati: Ülke TL'ye güvenin yakalandığı bir sürece girdi----

Bakan Nebati: Ülke TL'ye güvenin yakalandığı bir sürece girdi

Bakan Nebati: Ülke TL'ye güvenin yakalandığı bir sürece girdi
15 Nisan 2022 - 15:15 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Samsun'da iş dünyası ile buluşma etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Sorunların halı altına süpürenlerden değiliz. Nasıl üstesinden geleceğiz diye kafa yoruyoruz. Problemleri görmezden gelmiyoruz.

Kur stabil hale geldi. Beklediğimiz seviyede. Çözüldü mü bu iş çözülmedi. Sorun enflasyon. Enflasyon sorunu dünyadan kaynaklanıyor. 

Bu ülkeyle beraber herkes büyüyecek, büyümeye de devam edeceğiz, bizim önümüzü kimse engelleyip, kapayamaz. Ne yaptığımızı biliyoruz, bu işin üstesinden geleceğiz.

Borsa İstanbul rekor kırıyor, rekorlarını da her gün egale ediyor. Büyümede öncü göstergeler birinci çeyrekte de aynı performansla yoluna devam ettiğini gösteriyor.  İşsizliği inşallah tek haneye getirmiş olacağız.

Bu yıl turist sayısındaki artış ve gelir artışı devam edecek. Alternatif pazarlardan Rusya'dan gelecek turist eksikliğini gidereceğiz.

Biz her gittiğimiz toplantıda mutlak surette tüm topluma fayda sağlayacak müjdelerle gidiyoruz. 150 milyar liralık ve yüzde 9'a kadar faiz oranıyla enflasyonun yüksek seyrettiği bir dönemde üretim, ihracat, turizm, teknolojik alanlarda yatırım yapacak tarım da dahil olmak üzere kim varsa önlerine bunları sunuyoruz.

150 milyar. En son ne açıklamıştık, KGF 60 milyar lira. Yüzde 70'i KOBİ'lere gitmek üzere şu ana kadar 45 milyar lirası kullandırılmış. 150 milyar liralık kısmın 100 milyar lirası ihracat ve ithal ikamesi yatırımlarına verilecek. Yatırımlara devam, ucuz kredi veriyoruz.

Eski yok. Yeni uygulamalara bakın. Enflasyonun altında bir kere. Çok çok altında. Yüzde 9. Kalkınma Bankamız ve kamu bankaları işbirliğiyle bu imkanları kullandıracağız. 50 milyar lirasını da turizm ve döviz kazandırıcı sektörlere kullandırılacak. Türk Lirası'na güvenin, TL ile işlem yapın. Kim yapacak yatırımları, siz yapacaksınız. Yaptığınız yatırımlarla işsizlik 10.7'ye düştü.

Hızlı şekilde tek rakamlı işsizliğe gidiyoruz. Bu kredileri sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Öyle al parayı, dövize git, tüket, yata kata altına değil. İstihdam yaratacağınız yerlere götüreceksiniz bu parayı. Proje bazlı çalışıyoruz. Asla taviz vermiyoruz. Şikayetler geliyor, krediyi kullanamıyorum. Kusura bakma, üretim yapacaksan, ülkeye katma değer sağlayacaksan emrindeyiz, yoksa şikayet etme. Geçen hafta Mardin'de Urfa'da açıkladığımız tarımsal yatırımlara ciddi destek veriyoruz. Gelin Ziraat Bankası'na başvurunuzu yapın, GES'inizi kurun.

Yatırımlara devam, çok ucuz kredi veriyoruz. Bu kredilerle amacımız belli; TL'ye güvenin, TL ile işlem yapın. Hızlı bir şekilde tek rakamlı işsizliğe doğru gidiyoruz. Verdiğimiz kredileri sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Tarımsal GES yatırımlarına ciddi bir destek veriyoruz. Türk Lirasına güvenin, bu ülke TL'ye güveni yakalayan bir sürece girdi.

Bundan sonda döviz kredisi, dövizle işlem yapmaktan vazgeçin, ülkemize güvenin, paramıza güvenin. 2023'e farklı bir havayla gireceğiz. Enflasyonu kalıcı olarak ortadan kaldıracağız.

Ürün takibinin anlık olarak yapılmasına yönelik yeni bir dijital sistem kurulmasına karar verdik, bu sistem sayesinde fiyatların aşırı bir şekilde şişirilmesi, beklentiler oluşturulması, stokçuluk gibi her türlü eylemin ortadan kaldırılmasını sağlayacağız.

Yeni kredi paketinde 2 yıl ödemesiz dönem olacak, kredi Kalkınma Yatırım Bankası ve kamu bankaları aracılığıyla verilecek. Son dönemde krediler içinde ticari krediler sürükleyici rol oynuyor.

Attığımız ve atacağımız adımlarla enflasyon ataletini kıracak ve makul bir seviyeye getireceğiz. Enflasyonist baskı yaratmayan kredi büyümesini önemsiyoruz.

Mart ayı itibarıyla ticari kredi büyümesi yüzde 20,1 iken, tüketici kredilerinin büyümesi yüzde 16, hedefimize ulaşıyoruz."

Bakan Nebati: Enflasyondaki artış geçici

 

Bakanlar Varank ve Nebati'den TOGG ile Deneme Sürüşü

 

Bakan Nebati: Ülkemizi faiz sarmalından çıkardık

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)