BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Nebati: Konut sektöründe fiyatlar mercek altında----

Bakan Nebati: Konut sektöründe fiyatlar mercek altında

Bakan Nebati: Konut sektöründe fiyatlar mercek altında
16 Mayıs 2022 - 15:49 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, piyasadaki fiyatları mercek altına alarak birçok sektöre ilişkin denetimlerin kesintisiz sürdüğünü söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut sektörüne yönelik açıklanan destek paketi dahil olmak üzere piyasadaki fiyatları mercek altına alarak birçok sektöre ilişkin denetimlerin kesintisiz sürdüğünü söyledi.

Nebati, açıklamasında şunları söyledi:

"Birlikten Berekete temasıyla konut sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarımız ile bir araya geldik. Hepimizin ortak meselesi olan enflasyonla mücadelede vatandaşlarımızı rahatlatacak adımların atılması hususunda kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik.

Çözüm alternatifleri üreterek yenilikçi uygulamalar geliştiren, iyi niyetli ve cesur girişimlerde bulunan kurumlarımızı sonuna kadar destekleyeceğimizin altını çizerek stokçuluğa ve fırsatçılığa kesinlikle müsamaha göstermeyeceğimizi ifade ettik.

Bu kapsamda, konut sektörüne yönelik açıkladığımız destek paketi dahil olmak üzere piyasadaki fiyatları mercek altına alarak birçok sektöre ilişkin denetimlerimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyor, fiyat değişimlerini yakından takip ederek detaylı bir şekilde denetliyoruz."

Bakan Nebati'den STK'lara teşekkür

 

Bakan Nebati, yarın konut ve temizlik sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek

 

Nureddin Nebati’den Güldür Güldür paylaşımı

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip19 Mayıs 2022 00:27

    Kuru inat ve yanlış ekonomi politikaları ile kendi sonlarını hazırlıyorlar. Sayın bakanın tüm çırpınışları boşuna. KKM'den geri dönüşler başladı. Artık KKM bile insanların varlıklarını korumuyor. Geçen hafta bireyseller ve kurumlar 1.700 milyar dolar almış. Kur krizine doğru koşar adım gidiyoruz.

  • Yorum17 Mayıs 2022 08:48

    Niye mercek altında vatandaş normal gözüyle görüyor size mercek mi gerekiyor ayrıca konut fiyatları 5 katına gitti pandemi in ilk ayında 250 liraya satılan ev şu an 1250 TL bin ini milyonunu telaffuz etmiyorum yani siz 3 adım geriden geliyorsunuz hep ev vergisini arttırın ikinci evi olanı pişman edin adamın ihtiyacı yok parası var gidip ev alıyor böylece ev fiyatları artıp duruyor aynı ev 1 yılda 3 kere el değiştirir mi sorun yönetim şekli sorun güve olmayan ortam ev fiyatları kaosu yaşıyor nerede durur seçim Bi olsun o zaman görürsünüz

  • Ali Çemen16 Mayıs 2022 23:30

    Faizi aşırı indirip TL’ye aşırı değer kaybettirerek cari fazla veya cari dengeye ulaşma politkasının işe yaramadığını bir kez daha ispatlamış oluyor.  Döviz açığındaki artış yanında çok yükselen enflasyon da bu yanlış ekonomi politikasının, Yeni Ekonomi Modeli’nin çöküşü anlamına geliyor. Ne var ki hükümet bu yanlışta ısrarlı. 

  • Salim EGE16 Mayıs 2022 22:30

    Lütfen artık gidin de piyasalara GÜVEN gelsin. Altı ayda her şey yerli yerine oturur.