BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Nebati büyüme rakamlarını değerlendirdi----

Bakan Nebati büyüme rakamlarını değerlendirdi

Bakan Nebati büyüme rakamlarını değerlendirdi
30 Kasım 2022 - 11:51 www.finansgundem.com

Üçüncü çeyrek büyüme verilerinin açıklanmasının ardından Bakan Nebati değerlendirmelerde bulundu. Nebati "Yüzde 5 civarı büyüme ile kapatarak bu yıl da en güçlü büyüyen ülkelerden biri olacağız" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz-Eylül 2022 dönemini kapsayan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verilerini açıkladı.

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,9 büyüdü. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilere göre ekonomi bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 0,1 daraldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, GSYH rakamlarıyla ilgili Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Nebati, Orta Vadeli Program'da (2023-2025) öngörülen şekilde yüzde 5 civarı büyüme ile kapatarak bu yıl da en güçlü büyüyen ülkelerden biri olacağımızı söyledi.

Bakan Nebati şunları söyledi:

"Büyümemize iç ve dış talep 7 çeyrektir pozitif katkı vermekte ve 9 çeyrektir kesintisiz büyüme sürecimiz devam etmektedir. Büyümeye iç talep 3,2 yüzde puan, net dış talep ise 0,7 yüzde puan katkı vermiştir.

Türkiye Ekonomi Modelimizin önemli amaçlarından biri olan ihracat ve makine-teçhizat yatırımlarının üçüncü çeyrek büyümesine katkısı toplam 4,4 yüzde puan olmuştur.

Uyguladığımız politikalarla; zorlu küresel koşullara rağmen ülkemiz yatırımda, istihdamda, üretimde ve ihracatta pozitif ayrışmaya devam etmektedir. Üçüncü çeyrekte mevsimsel düzeltilmiş istihdam yıllık 1,7 milyon kişi artmış ve işsizlik oranı yüzde 10’a gerilemiştir.

Ülkemizin kendine özgü dinamiklerini, geçmiş tecrübelerini ve potansiyelini dikkate alarak; Türkiye’yi büyüten, yatırımcılarımızın önünü açan, istihdam odaklı politikaları uygulamaya devam etmekte kararlıyız."

Üçüncü çeyrek büyüme rakamları açıklandı

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hamit Çelik30 Kasım 2022 22:54

    Halkı fakirleştiren ve yoksulluğa mahkum eden iktidardan ilk seçimde kurtulacağız inşallah.

  • Mavi Vatan30 Kasım 2022 22:37

    İhracat fazlası vereceğiz diye yola çıktılar. Sonuç. % 447 ihracat açığı, yuhhhh.

  • Tırr30 Kasım 2022 12:50

    Palavra palavra palavra hepsi palavra enflansyona bak açıklanan yüzde seksen gerçek yüzde ikiyüz üstü kim inanır büyümeye arap palavralarına

  • Vatandaş30 Kasım 2022 12:31

    Madem bu kadar büyüdük vatandaş neden bunu hissetmiyor?Sadece kendiniz  ve yandaşlarınız büyüyor...

  • Mr30 Kasım 2022 12:16

    Sayın bakanım büyüyen faizleri yükselmesi gerekirken ekonominin bilimsel gerceklerini uygulamayıp liyakat dışında indirdiniz sadece enflansyonu azdırıp büyüttünüz