BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Nebati büyüme rakamlarını değerlendirdi----

Bakan Nebati büyüme rakamlarını değerlendirdi

Bakan Nebati büyüme rakamlarını değerlendirdi
31 Ağustos 2022 - 11:37 www.finansgundem.com

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 7,6 büyüdü. Büyüme rakamlarının ardından Bakan Nebati açıklamalarda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan-Haziran 2022 dönemini kapsayan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Verilere göre, GSYH 2022 yılı ikinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,6 arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati verilerin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE EN ÇOK BÜYÜME KAYDEDEN İKİNCİ ÜLKE OLMUŞTUR”

Ekonomimiz yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda reel olarak ilk çeyrekteki kuvvetli büyüme performansımızın da üzerinde yüzde 7,6 büyümüştür. Böylece Türkiye, verisi açıklanan OECD ve G20 ülkeleri içerisinde yılın ikinci çeyreğinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olmuştur.

“İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 10,3’E DÜŞTÜ”

Büyümedeki kuvvetli seyrin işgücü piyasasındaki yansımaları yılın ilk yarısında görüldü. Bu dönemde geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla yaklaşık 900 bin kişilik ilave istihdam sağlandı ve işsizlik oranı yüzde 10,3’e düştü.

“BU KAZANIMLAR YILIN KALAN DÖNEMİNDE DE SÜRECEKTİR”

Büyümeyi ve istihdamı önceliklendiren, üretimi ve ihracatı destekleyen Türkiye Ekonomi Modeli ile elde ettiğimiz bu kazanımlar yılın kalan döneminde de sürecektir. Artık ekonomimizin alamet-i farikası dengeli, sürdürülebilir ve istihdam odaklı büyümedir.

İkinci çeyrek büyüme rakamları açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)