BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Muş: Afrika ile ticaret hacmi 25 milyar doları aştı----

Bakan Muş: Afrika ile ticaret hacmi 25 milyar doları aştı

Bakan Muş: Afrika ile ticaret hacmi 25 milyar doları aştı
14 Eylül 2021 - 17:09 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 2020 yılında pandeminin olumsuz etkilerine rağmen 25 milyar doları aştığını söyledi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle, Bakanlıkta çalışma kahvaltısı gerçekleştirdi.

Muş, konuya ilişkin olarak Twitter hesabından paylaşımda, "Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle bir araya geldik. Afrika ülkeleriyle ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek için görüş alışverişinde bulunduk." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, toplantıya, 36 Afrika ülkesinin Ankara büyükelçileri ile büyükelçilik yetkilileri katıldı.

Toplantıda, Türkiye ve Afrika ülkeleri arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha üst seviyelere çıkarılmasına yönelik öneriler ve beklentiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

"Salgına rağmen ticaret hacmi 25 milyar doları aştı"

Toplantıda, Bakan Muş, 2003 yılında 5,4 milyar dolar olan Türkiye-Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 2020 yılında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olumsuz etkilerine rağmen 25 milyar doları aştığını söyledi.

Türkiye'nin 43 Afrika ülkesinde büyükelçiliği, 26 Afrika ülkesinde ticaret müşavirliği bulunduğuna işaret eden Muş, Türk Hava Yollarının da uçuşlarıyla Afrika'nın Türkiye ve ayrıca üçüncü ülkeler arasındaki bağlantıyı kuvvetlendirdiği aktardı.

Muş, Türkiye'nin Afrika ülkeleri ile ekonomik ve ticari ilişkilerine "kazan-kazan" temelinde yaklaştığını da ifade etti.

Bakan Muş, karşılıklı yatırımların artmasına yönelik olarak girişimcilere yatırım için gerekli altyapının ve ortamın sağlanmasından da memnuniyet duyulacağını bildirdi.

Afrika ülkelerinin büyükelçileri de Türkiye'nin Afrika'daki mevcut varlığının artmasını istediklerini, Türkiye'nin her zaman kardeşlik ilişkisi çerçevesinde Afrika ülkeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerini yürüttüğünün farkında olduklarını ve bunu takdir ettiklerini ifade etti.

Büyükelçiler, Türk yatırımları ve Türk ürünlerinin Afrika'da daha çok yer bulması ve Afrika menşeli ürünler ve hizmetlerin de Türkiye'ye ihraç edilmesi için birlikte çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.

Toplantıda, 21-22 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek 3. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'na ilişkin hususlar da ele alındı.

Mustafa Şentop: Sırbistan ile ticaret hacmimiz 2 milyar dolara yaklaştı

Ticaret Bakanlığı'ndan toptancı hallerine eş zamanlı denetim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)