BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Muş, AB Komiseri ile görüştü----

Bakan Muş, AB Komiseri ile görüştü

Bakan Muş, AB Komiseri ile görüştü
08 Eylül 2021 - 20:29 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Varhelyi ile görüştü

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ile Bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, başta Gümrük Birliği'nin güncellenmesi olmak üzere ekonomik ve ticari ilişkilere ilişkin konular ele alındı.

Muş, görüşmede, Gümrük Birliği'ndeki yapısal sorunların çözülebilmesi ve tercihli ekonomik ve ticari ilişkilerin yeni alanlara genişletilebilmesi için Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesi sürecinin yaratacağı karşılıklı faydaya dikkati çekti.

Muş, bu hususta ekim ayında gerçekleştirilecek AB Liderler Zirvesi'nden olumlu bir ilerleme mesajı çıkmasına yönelik beklentiyi aktardı.

Yeşil mutabakat da gündeme geldi

İkili ticarette yeni engeller getirilmemesinin önemine de değinen Muş, AB'nin çelik ürünleri ithalatına uygulanan korunma önlemleri kapsamında, Türkiye lehine adımlar atılmasını beklediklerini belirtti.

Bakan Muş, görüşmede, Türkiye'nin yeşil dönüşümü desteklemek ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uyumlu politikaları hayata geçirmek amacıyla uygulamaya koyduğu eylem planına ilişkin bilgi vererek, başta sınırda karbon düzenlemesi olmak üzere AB ile yoğun iş birliği kurulmasının Gümrük Birliği'nin düzgün işleyişinin yanı sıra AB'ye entegre değer zincirlerinin rekabetçiliği bakımından önemli olduğunu kaydetti.

AB'nin aday ülke olan Türkiye'nin yeşil dönüşümüne mali katkı sağlamasının kritik öneme sahip olduğunun altını çizen Muş, bu açıdan AB'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'ndan (IPA) ülkenin etkin şekilde yararlandırılmasının önem taşıdığını bildirdi.

Rusya, Türkiye'den domates ve biber ithalatı yasağını kaldırdı

 

Almanya'da "4'üncü dalga zirve yapabilir" uyarısı

 

İsviçre'den 'sertifika' kararı

 

52 ilaç, geri ödeme kapsamından çıkarıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)