BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması----

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması
27 Mart 2021 - 16:33 www.finansgundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çekmeköy Belediyesi'ndeki durum değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Kurum, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'dan ilçede devam eden projeler hakkında bilgi aldı. Bakan Kurum toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

KANAL İSTANBUL PROJESİNİ İMAR PLANLARINI ONAYLADIK
Bakan Kurum, "Kanal İstanbul projesine ilişkin daha önce 1/100 bin, 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını askıya çıkarmıştık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda yapılan itirazlar doğrultusunda bu itirazları değerlendirdik. 1/100 binlik planımızı geçen hafta itibariyle askıya çıkardık. 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirmek, vatandaşlarımızın sorunlarını problemlerini çözerek İstanbul'umuza değerine değer katacak. Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz. Bu çerçevede inşallah adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle güzel İstanbul'umuza, Kanal İstanbul projesini de kazandırıyor olacağız." dedi

ÇEKMEKÖYE 3 BİN METRELİK GÜRÜLTÜ BARİYERİ YAPICAĞIZ
Bakan Kurum, Çekmeköy'e yapılacak olan gürültü bariyer projesiyle ilgili "2023 vizyonu çerçevesinde bakanlığımızın yaptığı projelerden bir tanesi. Daha önce de İstanbul'umuzda Ümraniye'de yaklaşık üç bin metrelik bir gürültü bariyeri yapmıştık. Bugün de Çekmeköy'de Şile güzergahı üzerinde Alemdağ nikah sarayı önünden başlamak üzere yaklaşık 3 bin metrelik bir gürültü bariyerini Çekmeköy'ümüze kazandırıyoruz. Bu kapsamda 10 milyon liralık projenin yarısını hibe, yarısını da İller Bankası Genel Müdürümüz eliyle destek olmak suretiyle Çekmeköy Belediyemizle birlikte yapacağız." diye konuştu.

BURSA'MIZA TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN
Bakan Kurum, Bursa'da yaşanan sel ile ilgili "Bursa Osmangazi ilçemizde Kavaklı Mahallesi'nde 7 bina aşırı sel ve yağışlar sebebiyle göçme tehlikesi yaşıyor. 7 binadaki vatandaşlarımızı Bursa Büyükşehir Belediyemizle yine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile ortak bir çalışma yürüttüler. Bu kapsamda vatandaşlarımızı sağlam güvenli yerlerde misafir ediyoruz. Onları geçici olarak yaşamlarını sürdürebilmek adına misafirhanelerimizi onlara tesis ettik. Bu süreçte bakanlığımız, ekiplerimiz binaların boşaltılmasından sonra da detaylı bir şekilde inceleme yapacağız. Vatandaşlarımızı burada can güvenliği riski olmadan oturabilmeleri temin etmek amacıyla da gerekli tedbirleri alacağız. Yaptığımız incelemede şayet burada oturma riski varsa diğer alanlarda, şehirlerde yaptığımız gibi Bursa'mızda Osmangazi ilçemizdeki 7 binamızı da boşaltmak suretiyle vatandaşlarımızı sağlam güvenli alanlarda sağlamış, temin etmiş olacağız. Ben Bursa'mıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Kanal İstanbul'da önemli değişiklik

Kurum: Kanal İstanbul'un ihalesini bu yıl içinde yapacağız

Erdoğan: Onlara rağmen inadına Kanal İstanbul'u yapacağız

Bakan Kurum: Kanal İstanbul'un temeli 2021'in ilk yarısında atılır

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öneri28 Mart 2021 23:40

    Chp milleti ege sahillerindeki kaçak yapılarını bırakıp kanal istanbuldan imarlı depreme dayanılıklı yapılara geçsin

  • Fatihin Fedaisi28 Mart 2021 20:59

    Kanal İstanbul yapıldığında inşallah Hz. Fatih Sultan Mehmed Han'ın da duasını almış olacağız. Ne mutlu bizlere Osmanlı torunları Cumhur İttifak'ında, durmaksızın vatana hizmetteler, teröristleri tepelemekteler.

  • Dimi la28 Mart 2021 21:31

    Burada zırlayanlara bakmayın alayı tepeden ekgyo almış belliki patladı ellerinde ondan kanal diye yırtınıyorlar yoksa kanal manal hikaye onlara.

  • Murat28 Mart 2021 20:55

    KANAL İSTANBUL'U HER ŞARTTA YA-PA-CA-ĞIZ. Durdurana aşkolsun. Çünkü İstanbullu aşık be bu kanala, tutulmuşuz yana yana. Haydi bir an önce temeli atsanıza.

  • Ver gazı28 Mart 2021 21:29

    Ekgyo almılsın belli :)))))

  • Gülfidan Solmaz28 Mart 2021 20:51

    Çocuklarımızın geleceği için Kanal İstanbul acilen yapılmalı, çağdışı kara muhalefet zerre kadar kaale alınmamalıdır.

  • Mustafa28 Mart 2021 18:58

    YA-PA-MA-YA-CA-K-SI-NI-Z.! Millet bitti hala devlet garantisi diyorsunuz.

  • ŞAZİMENT KILTIR28 Mart 2021 19:38

    bizim chp kesinlikle yaptırtmayacaktır sen merak etme.dosyası hazır anayasa mahkemesinden bunuda iptal ettireceğiz.bizim hukukcularımız oldukca güçlü ve bilgililer neyi nasıl iptal ettireceklerini iyi bilirler ve ona göre hazırlanırlar.

  • Mehmet28 Mart 2021 05:10

    Yap işlet devret modeli ile yapılacak. . Devlet garantili. Daha ne istiuonuz. Bu vesile ile piyasa dönecek. Cimento seramik cam konut çelik ürünler plastik mobilya piyasası canlanacak.. buralarda ekmek yiyen milyonlarca insan var. Tuzu kuru olanlar eleştirerek tabii ki de. Lakin hepimiz aynı gemideyiz. Bi şekilde piyasa hareketlenmeli. Genç mühendisler teknik insanlar is bulmali. Esnafın yüzü gulmeli.

  • Gün Alp28 Mart 2021 01:35

    Trol kardeşler kendinizi belli ediyorsunuz...Bir kere efendice yazmıyorsunuz..Kullandığınız dil ,mübarek 'BERAT' gecesine yakışmıyor...İkincisi de ;Oslo'yu ,Habur'u , 'Dolmabahçe'yi ve TRT'ye çıkardığınız aşağılık teröristi unutmuş  olabilirsiniz ama biz unutmadık...Son olarak, aynı gemideyiz ve hepimiz kardeşiz...Hayırlı kandiller...

  • İrfan Ersin28 Mart 2021 12:23

    Oslo yu Habur u unutmuyorsunuz ama cezaevinde başteröristi ziyaret etmeyi onu kurtarmak için her taklayı atmayı ,terörist cenazelerinde boy göstermeyi biliyorsunuz.Sen kimin trolüsün bakayım...Aynı gemideyiz ama gemide fitne çıkarmayı ihmal etmiyorsunuz.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ27 Mart 2021 23:27

    ben zannetmiyorum her güzel yapılan şey chp nin huzurunu kaçıracağından anayasa mahkemesine iptal davası açacaklardır.daha önce sözde ona üniversitelerde nasıl ders verirler anlayamadığım dünya ile bütünleşemeyen bazı prof.lar yeni hava limanı yapılınca istanbul da su kaynakları biteceğin istanbul luların içme suyu bulamayacaklarını söylemişler idi.hani böyle bir şey varmı yok.

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI27 Mart 2021 22:47

    Ben yapılacağına hiç tahmin etmiyorum.tüm herşeye hatta varlığına dahi Anayasa Mahkemesinde dava acan ve hdp nin en iyi dostu CHP bu projeyide iptal ettirecektir.

  • azmi27 Mart 2021 21:26

    Hazine boşaldı , MB kasası ekside , hangi haklı nedenle Kanal'a devlet garantisi veriyorsunuz. Millet ekonomiden , pandemiden vb mağdur , onlara yardım yerine başka faydasız işlere prim veriyorsunuz. Ne kötü

  • RAMO CANCAN27 Mart 2021 23:24

    ne yani pandami sadece bizdemi var dünya tüm ülkelerini olumsuz etkiledi.hayat devam ediyor.sen dar beyinli birisin galiba.buralar ölü yerler amaç aksiyon ekonomik hareketlik ve istanbul boğazının tehlikeli sona erdirmek.ayrıca ülkemize gelecekte güçlü devletler saldırı yaparlar ise bunun önüne geçmek fakat fazla şeyler söylemek ve kafanızı karıştırmak istemem.

  • Okie Dokie27 Mart 2021 21:15

    Pazartesi dolar bir %2 daha gider bu haberle.

  • SUBROSA27 Mart 2021 20:09

    rahmetli aytunç altındalın video sunu izleyin yapılcak kanalla ilgili ne demiş o zamnlar gundemde bile yoktu. ciğerden sallamaaya benzemez bu işler ahmet özbir efendi yaalamakdan bıkmadın mı

  • AHMET ÖZBİR27 Mart 2021 18:26

    YAP KANAL İSTANBUL'u kap düanın hasını. Vatan evlatları yıllardır Süveyş Kanalı'nı sollayacak, STANBUL'U UÇURACAK böyle muazzam bir eseri bize kazandıracak YİĞİT KİM OLABİLİR tabii ki DOĞUŞTAN LİDERİM REİS'im derim. Dört gözle KAZMANIN VURULMASINI bekliyoruz.

  • Asi27 Mart 2021 17:48

    Cevresindeki arazileri satmadan yapsaydiniz belki iyi niyetle oldugunu dusuneblirdik. Belediye anlayisi gibi bilgiyi oncesen sizdir araziyi ucuza al, sonra boyle bi proje sun. Bizde yedik tabi ulke menfaitine oldugunu

  • Yolcu27 Mart 2021 19:44

    Herşeye itiraz.. artık öyle hale geldiniz ki.. neye itiraz edeceğinizi siz de bilmiyorsunuz

  • AHMET ÖZBİRİ27 Mart 2021 17:46

    CHP kesin iptal davası acarak projeye takoz koyacaktır.

  • Fafa27 Mart 2021 17:46

    Inadina yapin bakalim katarli sehlere

  • HALK27 Mart 2021 18:14

    Yok panik yapma blader İsraillilere yapılıyor, rahat ol.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ27 Mart 2021 17:45

    Pusu da bekleyen hiç bir projesi ve vizyonu olan dünya rekorları karın CHP Anayasa Mahkemesine gider projeyi iptal ettirir.Kendi partileri içinde kapatılması kararı için Anayasa Mahkemesine başvurur ise şaşırtmam.

  • Mustafa27 Mart 2021 17:21

    Yapamazsınız boşa uğraşmayın aldiginz kararın paralari onlarida bitirdiniz