BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Kurum: Kiracılara yapılacak kira yardımı 3 bin liraya çıkarıldı----

Bakan Kurum: Kiracılara yapılacak kira yardımı 3 bin liraya çıkarıldı

Bakan Kurum: Kiracılara yapılacak kira yardımı 3 bin liraya çıkarıldı
23 Şubat 2023 - 17:30 www.finansgundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Ev sahiplerine 5 bin lira kira yardımı yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kiracılara yapılacak kira yardımının da 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılması talimatı verdi." dedi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman’da yeni kurulacak konteyner kent alanında düzenlenen AA Editör Masası'nın konuğu oluyor.

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Hasar tespitleri esnasında Hatay Defne ve Samandağ merkezli iki deprem yaşadık, bu bölgelerde orta hasarlı ve az hasarlı binalara bir kez daha bakacağız. 1999 öncesi yapılan, mühendislik hizmeti almamış, denetime tabi olmamış yapıların yüzde 98'inin yıkıldığını görüyoruz.

Depremden 16 gün sonra vatandaşların kalıcı konutlarının sözleşmeleri imzalanmaya başladı.

Ev sahiplerine 5 bin lira kira yardımı yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kiracılara yapılacak kira yardımının da 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılması talimatı verdi.

"Dükkanları mümkün olduğunca bina altına koymayacağız"

Kat kısıtlaması getireceğiz, dükkanları mümkün olduğunca bina altına koymayacağız, bina yanına koyacağız.

Depremden etkilenen şehirleri ihya sürecini kültürden, sanattan anlayan, sosyolojiyi, demografik yapıyı bilen bilim insanlarından oluşan bir heyetle yöneteceğiz.

"Gelin hep birlikte masanın bir tarafında olalım"

Milletimizin desteğiyle kentsel dönüşümü yapacağız, İstanbul'da da Ankara'da da İzmir'de de yapacağız ve vatandaşımızı çaresiz bırakmayacağız.

Biz, kentsel dönüşüm sürecinin önünü açtık, açmaya da devam edeceğiz. Bu bir milli güvenlik, beka meselesidir. Kentsel dönüşüm üzerinden siyaset yapmayalım. Gelin hep birlikte masanın bir tarafında olalım, hep birlikte bu süreci yönetelim, başka acılar yaşamayalım.

İmar kısıtı uygulayacaksak, o araziyi yeşil alana çevirmek zorundaysak takasla, başka araziler göstermek suretiyle onları mağdur etmeyecek şekilde süreci yürüteceğiz.

"Sosyal konutlar"

Deprem bölgesindeki 43 bin sosyal konutun ihalesini tamamladık, bu konutları da afet bölgesindeki diğer konutlarla eş zamanlı inşa edeceğiz.

Kurum: 156 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu belirlendi

 

Bakan Kurum: Bir yıl içerisinde konutlarını teslim ediyor olacağız

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.23 Şubat 2023 19:31

    KİRACILARA AYRIM YAPILIP DÜŞÜK KİRA YARDIMI YAPILIRSA ONLAR 3000 TL YE ANCAK HASARLI YERLERI SIVA İLE KAPATILMIŞ HASARLI KONUT KİRALAMAK ZORUNDA KALIRLAR TEKRAR 7-6 ŞİDDETLERİNDE DEPREM OLMAYACAĞININ GARANTİSİ VAR Mİ?

  • E.g.23 Şubat 2023 18:37

    OTURDUĞU EV OTURULAMAZ HALE GELEN KİRACILARA YARDIM MÜLKSAHİPLERİNDEN DÜŞÜK OLUR İSE AFAD'A DA KIZILAYA DA BİR DAHA MESAJ ATMAM KİRACILARA ERZAK YARDIMINI DA MÜLKSAHİPLERİNE GÖRE EKSİK Mİ YAPIYORSUNUZ ?

  • E.g.23 Şubat 2023 18:13

    3000 TL DE ÇOK DÜŞÜK MÜLKSAHİPLERİ İLE EŞİT 5000 TL OLMALI YA DA MÜLKSAHIPLERİNİN KİRASI 4000 TL YE İNMELİ KİRACILARIN KİRASI DA 4000 TL YE YÜKSELTİLMELİ 3000 TRY=150 EURO SADECE ÜLKEMİZ GENELİNDE DEĞİL AVRUPA GENELİNDE KIRALANACAK KONUT BULMAK ÇOK ZOR