BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Kurum: İklim krizine 'dur' diyecek belki de son nesiliz----

Bakan Kurum: İklim krizine 'dur' diyecek belki de son nesiliz

Bakan Kurum: İklim krizine 'dur' diyecek belki de son nesiliz
22 Şubat 2022 - 23:37 www.finansgundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İklim Şurası'nın ikinci gününde yaptığı konuşmada, "İklim krizine 'dur' diyecek belki de son nesiliz" ifadelerini kullandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Hepimizi iklim krizi diye tabir ettiğimiz bir süreç bekliyor. Kaynaklarımızın sınırlı olduğu, nüfusumuzun bir taraftan arttığı, köyden kente göçün giderek yoğunlaştığı, insanların ihtiyaçlarının her geçen gün arttığı bir süreci her geçen gün hep birlikte yaşıyoruz. Buna `dur´ diyecek belki de son nesiliz. Eğer tedbir almazsak hem ülkemiz, hem dünyamız bu süreçten ciddi zararlar görecek." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Türkiye'deki iklim değişikliği ve alınacak önlemlerin konuşulduğu 'İklim Şurası'nın ikinci gününde; sera gazı azaltımı, bilim ve teknoloji, yeşil finansman ve karbon fiyatlama, iklim değişikliğine uyum, yerel yönetimler, göç, adil geçiş ve diğer sosyal politikalar komisyonları toplantıları gerçekleştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'İklim Şurası' için bulunduğu Konya'da çeşitli görüşmelerde bulundu. Bakan Kurum ilk olarak Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ile görüştü. Avrupa Yeşil Mutabakatı'ndan da sorumlu Avrupa Birliği Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın da Türkiye'yi ziyaret edeceği ve bazı temaslarda bulunacağı öğrenildi. TürkiyeAvrupa Birliği Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantıları'nın Türkiye ev sahipliğinde bahar aylarında yapılmasının planlandığı bildirildi. Toplantıda, Emisyon Ticaret Sistemi konusunda yapılabilecek iş birliği alanlarının konuşulacağı da kaydedildi. Ayrıca, baharda yapılması planlanan toplantıda Türkiye'nin yeşil dönüşüm konusunda destek beklediği kamu, yerel, özel sektör projeleri masaya yatırılacak. Görüşmede, İklim Şurası sonuçlarının Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçilerine Şura sonrası anlatılarak, Türkiye'nin Yeşil Dönüşüm'e ilişkin vizyonunun paylaşılmasına karar verildi.

Bakan Kurum ikinci görüşmesini ise Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Kouame ile gerçekleştirdi. Görüşmede; Kouame müsilaj probleminin çözülmesi için Marmara Denizi´ne kıyısı olan belediyeler için projeler geliştirdiklerini belirterek, Bakan Kurum´a ayrıntılı bilgi verdi. Auguste Kouame, yeşil finans imkanlarının artırılması için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Asya Kalkınma Bankası (ADB) gibi bankaların, diğer bankaların desteği için öncü bir rol üstlenebileceğinin altını çizdi.

"İKLİM KRİZİNE DUR DİYECEK BELKİ DE  SON NESİLİZ"

Bakan Murat Kurum daha sonra,  moderatörlüğünü Mesut Yar´ın yaptığı oyuncu Engin Altan Düzyatan, gazeteci Güven İslamoğlu, müzisyen ve gezgin Ayhan Sicimoğlu ile İttifak Holding Konyasporlu futbolcu Abdülkerim Bardakçı´nın da katıldığı "ilk kim değişiyor" paneline katıldı. Bakan Kurum buradaki konuşmasında "Hepimizi 'iklim krizi' diye tabir ettiğimiz bir süreç bekliyor. Kaynaklarımızın sınırlı olduğu, nüfusumuzun bir taraftan arttığı, köyden kente göçün giderek yoğunlaştığı, insanların ihtiyaçlarının her geçen gün arttığı bir süreci her geçen gün hep birlikte yaşıyoruz. Bunu `dur´ diyecek belki de son nesiliz. Eğer tedbir almazsak hem ülkemiz, hem dünyamız bu süreçten ciddi zararlar görecek. Ülkemiz Akdeniz havzasında olması nedeniyle biz de iklim değişikliğini net bir şekilde yaşıyoruz. Canlarımızı kaybediyoruz, canlılarımızı kaybediyoruz, şehirlerimiz ciddi mana da zarar görüyor. Bu noktada ülkemizin tarihi sorumluluğu yok denecek kadar az. Ülkemizle bu noktada gurur duymalıyız. Gelişmiş dünya ülkelerine baktığınızda Amerika´sı, İngiltere´si, Avrupa Birliği, bizden katbekat daha fazla dünyayı kirletmiş. Hoyratça kaynakları kullanmışlar. Afrika ülkelerinde dahi sömürgelerle birlikte emisyon noktasında sıkıntıya sokmuşlar." dedi. Bakan Murat Kurum panele katılanlara sahnede Konya´nın lezzetlerinden etli ekmek ikram etti.

Bakan Kurum: Acilen İklim Kanunu’na ihtiyaç var

 

'İklim Şurası'nda Türkiye'nin yeni yol haritasını belirleyeceğiz'

 

Dev bankaların iklim hedefleri fosil yakıtlara yenildi

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş23 Şubat 2022 11:09

    SEn bunu reisine söyle halk biliyor zaten, ha birde lafla söylediğini icraata yansıt tabii gücün yetiyorsa. Çünki en büyük doğal yıkım sizin bakanlığınızdan geliyor ülkede.

  • Yalan söylemek ne kolay23 Şubat 2022 10:09

    Bu bakanın söyledikleri ile kendisinin ve bakanlığının yaptığı eylemler ve kararlar taban tabana tets Türkiye de doğaya en büyük zarar ve yıkım bu bakanlık kanalıyla veriliyor ve başındada yıllardır bu lafları söyleyen zat var.

  • Halil23 Şubat 2022 08:59

    Masa başında oturmuş ülkeden bi habersiniz, saçma sapan projelerinizle mutlu olun.

  • Seçmen23 Şubat 2022 00:14

    O halde önce istanbul ve marmara için bir facia olacak kanal projesine dur diyeceksiniz, rant uğruna kazdağlarını ve ülkemizin birçok orman alanını köstebek yuvasına çeviren madencilere dur diyeceksiniz. Sulak alanlarda canlıların yaşam alanlarını tehdit eden betonlaşmalara dur diyeceksiniz. Ergene nehrini ve birçok akarsularımıza zehirli atıklarını bırakan fabrikalara dur diyeceksiniz. Herşeyden önce birşeyi gerçekten istemek gerek. Sloganınız güzel ancak ne yazık ki altı boş.