BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Kurum: Afet konut projesini 1 yılda tamamlayacağız----

Bakan Kurum: Afet konut projesini 1 yılda tamamlayacağız

Bakan Kurum: Afet konut projesini 1 yılda tamamlayacağız
14 Şubat 2023 - 00:17 www.finansgundem.com

Bakan Murat Kurum, "Depremden dolayı yıkım yaşayan tüm illerimizde eş zamanlı olarak; adeta bir seferberlik ruhuyla harekete geçecek; Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız” dedi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, çok sayıda binanın yıkıldığı ya da hasar gördüğü Gaziantep’e gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum toplantı düzenledi.

Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantıya Bakan Kurum’un yanı sıra, eski bakanlar Mehmet Şimşek ve Abdülhamit gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, askeri erkan, AFAD yetkilileri, ve kurum müdürleri katıldı.

"ARAMA-KURTARMA DEVAM EDİYOR"

Bakan Murat Kurum, arama- kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini ifade ederek, kurtarma çalışmalarında saatin ilerledikçe kurtarılan vatandaşların herkesin motivasyonunu arttırdığını kaydetti.

Kurum, Gaziantep’te can kaybı sayısının 3 bin 531’e ulaştığını arama-kurtarma faaliyetleri sonucunda afetten kurtarılan vatandaşların 15 bin 10 olduğunu ifade etti.

Kentte ilk dakikadan itibaren arama-kurtarma çalışmalarının yapıldığı bina sayısının 1324 olduğunu AFAD’ın öncülüğünde şu anda 18 enkazda devam ettiğini belirterek, "Bugün depremin 8’inci gününde, 186’ıncı saatindeyiz. Biraz önce Kahramanmaraş’ımızdan geldik, 1 gün önce de Hatay’daydık. Hem Hatay Antakya, Serinyol ve Samandağ’da; hem de Kahramanmaraş Merkez ve Elbistan’da, bakanlarımızla, vekillerimizle, belediye başkanlarımızla koordinasyon toplantılarımızı yaptık. Depremin yaralarını bir an önce sarmak için atacağımız adımları, yapacağımız yeni yuvalarımızı ve dükkanlarımızı inşa edeceğimiz yerleri hep birlikte istişare ettik. Şimdi de tekrar Gaziantep’teyiz. Gaziantep’te can kaybı sayımız 3 bin 531’e ulaştı. Arama-kurtarma faaliyetleri sonucunda afetten kurtarılan kardeşlerimizin sayısı 15 bin 10 oldu. Kardeşlerimizin hastanelerimizdeki tedavi süreçlerini, anbean takip ediyoruz. Gaziantep’te ilk dakika itibariyle, arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bina sayısı 1324’tü.

23 BİN 59 PERSONEL VE GÖNÜLLÜYLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

AFAD’ın öncülüğünde şu anda 18 enkazda, 3 bin 644 arama kurtarma personelimiz şu dakikada kardeşlerimizi çıkarmak için çalışıyor. Toplamda ise 23 bin 059 arama kurtarma personeli ve gönüllü kardeşimizle, hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine Gaziantep’te 159 saat sonra çıkan Saadet kızımız, 170 saat sonra çıkan 40 yaşındaki Sibel kardeşimiz milletimize hakikaten büyük moral olmuşlardı. Biraz önce Kahramanmaraş’ta bir kardeşimizden daha 185. saatte bir müjde daha aldık. 10 yaşındaki Ayça kızımızın haberi hepimizi, tüm Türkiye’yi sevince boğdu. Enkazdan kurtarılan kardeşlerimizin insani ihtiyaçlarına yönelik güçlü bir çalışma yürütüyoruz. Sahra Çadırlarımız ve Sahra Hastanemiz 7/24 hizmet veriyor. Yine 22 bin 51 çadırımızı kurduk. İhtiyaç doğrultusunda bu sayıyı 35 bine çıkaracağız" dedi.

Selçuk Bayraktar: Baykar olarak bin konut bağışlıyoruz

 

Hasarsız konutlara elektrik verilebilecek

 

'Hollanda’ya depreme dayanıklı konut yapmayı Türkiye öğretti'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)