BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Koca'dan İstanbul uyarısı: Vakalar 10 günde 5 kat arttı!----

Bakan Koca'dan İstanbul uyarısı: Vakalar 10 günde 5 kat arttı!

Bakan Koca'dan İstanbul uyarısı: Vakalar 10 günde 5 kat arttı!
31 Aralık 2021 - 17:04 www.finansgundem.com

İstanbul'da vaka sayısının son 10 günde 5 kat artarak 20 bini geçtiğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artışın nedeninin Omikron varyantı olduğunu belirterek Ankara için de benzer bir uyarıda bulundu.


İstanbul'da korona virüs vaka sayısı 10 günde yüzde 500 arttı. Açıklamayı Habertürk'e konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı...

Geçen hafta megakentte vaka sayısının 4 bin olduğunu söyleyen Koca, "Bu hafta tam tamına 20 bin 500. Artış beş katı. Şaka gibi ama oran bu" dedi.

İstanbul'a bakarak genel Türkiye değerlendirmesi yapılmasının yanlış olacağını belirten Koca, "Eğer İstanbul’daki vaka artış oranı Türkiye genelinde olsaydı bugün en az 100 bin vakadan bahsediyor olurduk. Allahtan bu oran henüz genele yansımadı" diye konuştu.

Bakan Koca, toplam vaka sayısının yarısından fazlasının İstanbul'da olduğunu belirterek, "Tam anlamıyla İstanbul patladı diyebiliriz" ifadesini kullandı.

NEDEN OMİKRON

Bunun en önemli nedeninin Omikron varyantı olduğunu kaydeden Koca, şunları söyledi:

"Şu anda İstanbul’da Omikron'a bağlı vakaların oranı çok yüksek. Çünkü İstanbul dışarıya en fazla bağlantısı olan kent. Omikron da Türkiye’ye İstanbul üzerinden girdi. Ve yayıldı."

ANKARA DA TEHLİKEDE

Bakan, Başkent için de benzer bir tehlikeye dikkat çekti. Ankara'da vaka sayısının geçen hafta 1200 olan vaka sayısının ikiye katlandığı bilgisini veren Koca, "Belli ki 1 hafta sonra Ankara’da patlayacak. Sonra tüm Türkiye" dedi.

"TEDİRGİN DEĞİL TEDBİRLİ OLUN"

Günlük vaka sayılarının bir süre sonra günlük 70 binlere ulaşabileceği uyarısını yapan Koca, şöyle devam etti:

"Gidişat bunu gösteriyor. Tek tesellimiz vaka sayılarındaki artışın hastaneye yatışlara ve yoğun bakımlara ve tabii vefatlara aynı oranda yansımıyor olması. Ama bu demek değil ki tedbirsiz davranmak gerek. Vatandaş tedirgin olmasın ama tedbirli olsun."

Çocuklar arasında korona vakaları 3 kat arttı!

 

Bu vaka sayısı aşılırsa kısıtlama gelebilir!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)