BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Koca: Sehven yapılan hatalar düzeltilecek----

Bakan Koca: Sehven yapılan hatalar düzeltilecek

Bakan Koca: Sehven yapılan hatalar düzeltilecek
08 Ekim 2020 - 02:32 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Koca, Bakan Yardımcısı Birinci'nin de yazarları arasında bulunduğu makalede yer alan korona virüs ile ilgili verilerde yer alan tarih hatalarının sehven yapıldığını ve dergi komitesince düzeltileceğini söyledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci'nin de yazar kadrosunda bulunduğu makaleye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Koca, makaledeki verilerde sehven hataların olduğunu belirterek, "İlgili makalede sorumlu yazar tarafından vakaların, hastaneye yatış tarihleri sehven 'Mart- Nisan' ayları yerine 'Şubat- Mart' olarak yazılmıştır. Yine vaka lokasyonu olarak İstanbul ve Mersin yerine sadece Tarsus ifadesinin geçtiği tespit edilmiştir" açıklamasında bulundu.

'BİRİNCİ'NİN VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARININ YIPRATILMA ÇABALARINI ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUM'

Dergi yayın kuruluna düzeltme metni ve kanıt dokümanı gönderildiğini ifade eten Koca, dergi komitesinin düzeltmeyi en yakın zamanda yapacağını aktardı. Bakan Koca, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"Kovid- 19 mücadele sürecimizde hem ulusal hem uluslararası kamuoyuna bilgi birikimimizi ve tecrübelerimizi aktarmak için bilim insanlarını desteklemek niyetiyle Kovid- 19 sürecinin hemen başında 'bilimselarastirma.saglik.gov.tr' portalını kurarak hizmete aldık. Bilindiği gibi, tüm bilimsel çalışmalarla ilgili veriye erişim, etik ilkeler ve onam prosedürüne ilişkin kurallar bellidir. Makalenin yazarları arasında olan Bakan Yardımcımız Şuayıp Birinci ve diğer yazarlar belirlenen bilimsel araştırma kurallarına uymuşlardır. Yukarıda da zikrettiğim gibi sehven yapılan ve düzeltilmesi için gerekli girişimin yapıldığı bir yazım hatasını bahane ederek, bu süreci büyük özveri ve mücadele ile götüren, aynı zamanda kendisi de bir tıp doktoru olan Bakan Yardımcım Şuayıp Birinci'nin ve çalışma arkadaşlarının yıpratılma çabalarını üzüntüyle karşılıyorum." 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)