BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Koca açıkladı: Omikron varyantı Türkiye'de----

Bakan Koca açıkladı: Omikron varyantı Türkiye'de

Bakan Koca açıkladı: Omikron varyantı Türkiye'de
11 Aralık 2021 - 23:20 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Koca Omikron varyantının Türkiye'de görüldüğünü açıkladı. Bakan Koca biri İstanbul, 5'i İzmir olmak üzere 6 vakanın görüldüğünü bildirdi.

Omikron varyantı, ülkelerin aldığı önlem ve kısıtlamalara rağmen yayılmaya devam ediyor. Büyük bir korkuyla neden olan yeni varyant Türkiye’ye de sıçradı.

Konuyla ilgili açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Koca, "Omikron varyantı Türkiye'de altı kişide tespit edildi. Biri İstanbul'da, beşi İzmir'de olmak üzere, bu altı vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece belirtileri hafif, ayaktan takip edilen, herhangi bir sorunu olmayan hastalar" ifadelerini kullandı.

OMİKRON VARYANTI NEDİR?

Geçtiğimiz hafta Dünya Sağlık Örgütü yeni varyant B.1.1.529’u ‘endişe verici tür' olarak sınıflandırdı ve Omikron olarak adlandırdı. Bilim insanlarının delta varyantından daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğunu söyledi.

Omikron bir diğer adıyla nu varyantı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kaygı uyandıran varyantlar listesine eklenen beşinci varyant oldu.

Uzmanlar bu varyant içerisinde tam 32 farklı mutasyon tespit edildiğini açıklarken, bu virüsün corona virüsü aşılarına karşı daha dirençli olabileceğini duyurdu.

Bilim insanları, “Bu varyant şu ana kadar karşılaştıklarımız arasında en tehlikelisi olabilir” yorumunu yaparken şu ana kadar sadece 10 vaka tespit edildiği belirtildi. Üç farklı ülkede bulunduğunu açıklayan London College Üniversitesi’nde görevli bilim insanı Profesör François Balloux, “Bu varyant muhtemelen teşhis konulmayan bir AIDS hastasına bulaştıktan sonra mutasyona uğradı” dedi.

OMİKRON BELİRTİLERİ NELER?

Hafta sonu açıklamalarda bulunan ve ilk Omikron varyantı hastalarını tespit edip bunu üst mercilere aktaran Dr. Angelique Coetzee de, “Genelde olağandışı semptomlar görülüyor. Aşırı halsizlik gibi. Fakat vakaların hiçbirinde tat ve koku kaybı yok” dedi.

Güney Afrika'daki Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nde görevli Dr. Wassila Jassat da, “Tshwane kentinde tespit edilen Omikron vakalarından hastaneye kaldırılanların yüzde 87'si aşı olmayanlar” dedi.

Öte yandan İngiliz The Guardian, Soweto kentindeki hastanenin yoğun bakım ünitesinin başkanı Rudo Mathivha'nın sözlerine de dikkat çekti. Mathivha, “Şu an Kovid-19 hastalarında demografik bir değişim görüyoruz. Gençler yani 20'lerinden 30'larının sonundaki insanlar daha ağır olarak hastaneye geliyor ve yoğun bakıma alınıyor. Bunların yaklaşık yüzde 65'i aşısız. Geri kalanlar da tek doz aşılı” dedi. Fakat bu demografik farklılığın bir sebebinin gençlerde aşılanma oranlarının düşük olması olabileceği kaydedildi.

Koca, Meclis kürsüsünden seslendi: Hastamızı dermansız bırakmayız

Yeni vaka sayısı 19 bin 255: Aşının sonuçları ortada!

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ky ezerler artık 12 Aralık 2021 05:16

    Omicron bahane rekor fiyattan ky kucağına hisse bırakmak şahane Borsanın çarkları ögütücü olmuş hisselerini halka açan şirketin bir daha borsaya baktığı yok borsa şirketin aynası olamıyor borsa fiyatına bakan şirketin durumu hakkında doğru bilgiye ulaşamıyor hisseler ile şirket arasındaki bağ kopuk hisse fiyatı ile varantların savaşı göz yumanlara diyeceğim siz bunlara yatırım araçları mi diyorsunuz parayı basanın kontrolünde olan piyasa oyuncak gibi oynuyor denetim koruma yok YTD

  • Erol g.12 Aralık 2021 01:02

    YORGUNLUGUN GİDERILMESİ 30 SANİYE SÜRMEZ

  • Metallica 11 Aralık 2021 23:48

    Borsa duzeltme icin aradigi sebebi buldu

  • Beyin Bedeva12 Aralık 2021 12:50

    O düzeltmeyi Aralık başında yaptı.Omicron ilk duyulduğunda.Omicron basit grip gibi.Sıkıntı yok.Keşke herkes omicron olup bağışıklık kazsansa ve şu covit sonlansa..