BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Koca açıkladı: Korona virüse karşı yeni ilaç!----

Bakan Koca açıkladı: Korona virüse karşı yeni ilaç!

Bakan Koca açıkladı: Korona virüse karşı yeni ilaç!
23 Kasım 2021 - 10:19 www.finansgundem.com

Salgına ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olası kısıtlamalar ve yeni korona virüs ilacına dair de konuştu.

Avrupa'da artan vaka sayıları birçok ülkeyi harekete geçirdi, kısıtlamalar geri geldi. Türkiye ise yol haritasını değiştirmedi. Kapanma olmayacak, salgınla mücadelede en etkin silah aşılama olacak.

Bakan Koca, "Kapatmaları hiçbir şekilde düşünmüyoruz. Yeni dönemde kişisel tedbirleri, özellikle ve özellikle aşıyı son derece önemsiyoruz. Herkesin aşı olmasının çok önemli olduğunu söylüyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısı sonrası Türkiye’de üretilecek korona virüs ilacında gelinen aşamayı da anlattı. En erken dönemde üretimin tamamlanması için çalışıldığını vurguladı.

"Ciddi bir sorun yok sıkı takipteyiz"

"Şu an bir firma var ama biz en az 4-5 beş firmanın bu ilacı üretmesini planlıyoruz" diyen Koca, "Türkiye’deki üretimini en erken dönemde ve birden fazla merkezde tamamlayarak, devlete maliyetini en aza indirip vatandaşımızı Molnupiravir ilacıyla ücretsiz olarak buluşturmayı hedefliyoruz. Bu da çok uzun sürmeyecek" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, eczanelerde yeterli ilaç olmadığı yönündeki iddiaları da değerlendirdi, “Sıkı takipteyiz” diyerek şunları söyledi:

“Bakanlık olarak eczaneler, depolar ve üreticiler dahil olmak üzere ilaç takip sistemimiz var. Her basamağını çok yakın takip ediyoruz. Bu anlamda ciddi bir sorun yok. Yer yer sahada sorunlar olduğunu görüyoruz. Bunun için de sıkı takipteyiz ve denetimleri yoğunlaştırdık.”

AB Pfizer'in KOVİD-19 ilacını değerlendirmeye aldı

 

Biden duyurdu: ABD 10 milyon adet Pfizer'ın Kovid-19 ilacını satın aldı

 

Hollanda'da kısıtlama karşıtı gösterilerde yaralılar artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)