BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Kirişci, Kapadokya'da yerli balon ile uçtu----

Bakan Kirişci, Kapadokya'da yerli balon ile uçtu

Bakan Kirişci, Kapadokya'da yerli balon ile uçtu
10 Eylül 2022 - 09:54 www.finansgundem.com

Nevşehir'de üretilen yerli sıcak hava balonuyla Kapadokya semalarına yükselen Bakan Kirişci, yerli girişimlerin bölgede turizmi canlandıracağını ve iş imkanları sağlayacağını açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kapadokya'da faaliyet gösteren firmalardan Pasha Balloons tarafından üretilen yerli sıcak hava balonunu inceledi.

Nevşehir'in Göreme beldesindeki kalkış alanında uçuş hazırlıklarına eşlik eden Kirişci, yetkililerden balonla ilgili bilgi aldı.

Kirişci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bu bölgenin belki de en önemli yeri çeşitliliği bu balonlar sayesinde sağlamış olması. Bence çok kıymetli bir şey. İşte gastronomi diyoruz, bu tür uçuşlar diyoruz. Aynı zamanda bölgede hakim olan çömlek işleri, bunlar da gelen turistlerin, yerli yabancı turistlerin ilgisini çeken bir konu. Yani bu yönü itibarıyla da belki daha da çeşitlendirmek lazım. Dünkü festival (50. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali) mesela o manada bu bölgeye bir hareketlilik sağlıyor. Bunların sayısını artırmak lazım ve böylelikle de gelen turistin zamanını daha güzel, daha etkili bir şekilde geçirmesini temin etmek gerekir diye düşünüyorum."

Bölgede aynı anda 156 balonun havalandığına dikkati çeken Bakan Kirişci, balonların birçok kişiye de iş imkanı sağladığını dile getirdi.

Uçuş hazırlıklarının tamamlanmasının ardından Kirişci'nin içinde bulunduğu balon gökyüzüne yükseldi.

Kirişçi: Dünya kıtlığı konuşuyor, biz hiçbir ürünün yokluğunu çekmiyoruz

Bakan Kirişçi açıkladı: 37 milyonluk tarım destek ödemesi bugün

Bakan Kirişçi: Venezuela'dan 1 metrekare toprak dahi alınmadı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)