BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Kirişci: Çiftçinin alın terini ziyadesiyle karşılayacağız----

Bakan Kirişci: Çiftçinin alın terini ziyadesiyle karşılayacağız

Bakan Kirişci: Çiftçinin alın terini ziyadesiyle karşılayacağız
12 Mart 2022 - 18:49 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçiyi ve tarım teşkilatlarını yoran desteklerin çeşitliliğine ilişkin sadeleştirme çalışması yapılacağını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarım fuarının ardından Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, AK Parti ile MHP teşkilatlarını ziyaret etti.

MHP İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan Bakan Kirişci'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Çiftçiyi de bizim tarım teşkilatlarımızı da yoran bu desteklerin çokluğu ve çeşitliliği, hiç kimsenin de sayamadığı bir boyutta. Bunlarda bir sadeleştirme yapacağız. Bunu söylerken şunu da gözardı etmememiz lazım. Girdileri konuşacağız ama bir yandan da ürünün kendisini de bugünkü geldiği noktayı da konuşmamız lazım. TMO'nun 2 bin 250 lira olarak açıklandığı buğdayın ton fiyatı, bugün 5 bin liranın üzerinde olduğunu artık herkes biliyor. Şimdi bu tarafa da bakmamız lazım. Ayçiçeği farklı mı? Hayır. Pamuk farklı mı? O da aynı şekilde. Biz üreticimizi bir yeni dönemde cesaretlendireceğiz. Daha fazla üretmesini isteyeceğiz. Sonra da diyeceğiz ki, sen üret yeter. Çiftçinin alın terini mutlaka ziyadesiyle karşılayacağız. Böyle bir dönemi inşallah birlikte yaşayacağız. Tabii karınca misali biz bir yola çıktık ve çıktığımız yolda niyetlerimiz bizim için öncelikli olarak önemli ama devamında da amellerimiz. Niyetimiz var. İyi niyetliyiz. Ama amellerimiz de üreticimizin, çiftçimizin acılarını, ıstıraplarını, yaşadığı birtakım sıkıntıları dindirecek cinsten olacak"

 

Şekerbank’tan tarıma stratejik destek

 

Tarım ihracatında tarihi zirve

 

Tarım Bakanı: Yeterli yağ stokumuz var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)