BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Karaismailoğlu: Orta Koridor'un rolü daha çok arttı----

Bakan Karaismailoğlu: Orta Koridor'un rolü daha çok arttı

Bakan Karaismailoğlu: Orta Koridor'un rolü daha çok arttı
25 Kasım 2022 - 15:53 www.finansgundem.com

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan sonra Orta Koridor'un rolünün daha çok arttığını ve bundan dolayı koridor üzerindeki ülkeler arasında işbirliğinin geliştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazakistan’ın Hazar Denizi'nin kıyısındaki Aktau kentinde düzenlenen Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan Dışişleri ile Ulaştırma Bakanları'nın 2'nci Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Türkiye olarak Orta Koridor'un geliştirilmesi için daha önce de projeler yaptıklarını belirten Karaismailoğlu, “Ama Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan sonra Orta Koridor'un rolü çok daha arttı.” dedi.

Bundan dolayı Orta Koridor üzerinde ülkeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemli olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Orta Koridor'un güçlendirilmesi ve bu koridor üzerinde ülkeler arasındaki işbirlikleri ve bunların ülkemize getireceği avantajlar konusunda politikalar geliştiriyoruz. Hem kara yolu hem demir yolu ulaşımında özellikle Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası artık Türkiye, vazgeçilmez bir ülke konumuna geldi. Biz de bunu hem ülkemiz hem de komşu ülkelerin avantajları açısından değerlendirerek buradaki lojistik hareketleri düzenlemeye çalışıyoruz.”

Karaismailoğlu, uluslararası koridorların faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından bu gibi toplantıların önemini vurgulayarak, “Bu koridorlar üzerinden ne kadar çok yük taşınırsa ürettiğimiz ürünlerin pazarlara ulaşması daha kolay olacak. Bu, komşu ülkeler için de geçerli.” ifadelerini kullandı.

Petrol boru hatları ve doğalgazın Avrupa pazarlarına ulaşması açısından Türkiye’nin önemli kavşak noktası olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, “Biz bunu daha önce demir yolu hatlarında da yaşadık. Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının, Marmaray’ın açılmasıyla artık Pekin’den çıkan trenler, Londra’ya kadar kesintisiz gidebiliyor.” diye konuştu.

"13 bin kilometre demir yolu hattımızı 28 bin kilometreye çıkarmak için büyük planlama yaptık"

Karaismailoğlu, halihazırda Türkiye sınırlarından geçecek transit yüklerin taşınmasıyla ilgili çok büyük talep olduğunu söyledi.

"Biz de o talebi yerine getirmek için yurt dışında önemli demir yolu yatırımları yapıyoruz." diyen Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"13 bin kilometre olan demir yolu hattımızı 28 bin kilometreye çıkarmak için büyük planlama yaptık. Bunların yurt dışı bağlantıları da daha kıymetli oluyor. O yüzden bunlar, Avrupa ile Asya arasındaki üst konumda olan Türkiye’nin önemini daha da artıracaktır."

Karaismailoğlu'ndan 'Ankara-Sivas hızlı tren hattı'na ilişkin açıklama

 

Karaismailoğlu: Tünel uzunluğunu 50 kilometreden 663 kilometreye çıkardık

 

Bakan Karaismailoğlu Togg fabrikasına giden yolu paylaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)