BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Karaismailoğlu: Hedefimiz dünyanın gelişmiş ekonomileri içinde yer almak----

Bakan Karaismailoğlu: Hedefimiz dünyanın gelişmiş ekonomileri içinde yer almak

Bakan Karaismailoğlu: Hedefimiz dünyanın gelişmiş ekonomileri içinde yer almak
15 Nisan 2022 - 22:04 www.finansgundem.com

Bakan Karaismailoğlu, "Çok güçlü bir Türkiye var. Önümüzdeki 30 yılda 198 milyar dolarlık projelerimizin hepsini planladık. Bizim en büyük hedefimiz dünyanın gelişmiş ekonomileri içinde yer almak" dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya’da bulunan Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü çalışanlarıyla kurumun sosyal tesislerinde düzenlenen iftarda bir araya geldi.

Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir ekip olarak yoğun bir çalışma yürüttüklerini ve çok büyük bir mücadele verdiklerini söyledi.

"Kontrollü yollar sayesinde yıllık 12 bin can kurtarıyoruz"

Bu mücadelenin amacının büyük ve güçlü bir Türkiye’nin adımlarını atmak olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, şunları söyledi:

Büyük ve güçlü bir Türkiye, sağlam bir ulaştırma altyapısı sayesinde olur. O yüzden son 20 yıldır ülkemizin dört bir noktasında, özellikle kara yollarında çok büyük bir mücadele verdik, vermeye de devam ediyoruz. Çünkü bizde durmak yok. Son 20 yıldır 28 bin 600 kilometreye çıkardığımız bölünmüş yollar sayesinde ülkemizdeki trafik kazaları yüzde 80'e varan azaldı. Bu güvenli, kontrollü yollar sayesinde yıllık 12 bin can kurtarıyoruz. Bu kadar canı ve malı kurtarmak hakikaten önemli bir iştir. Ama eksiklerimiz var mı var. O yüzden yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

"En büyük hedefimiz dünyanın gelişmiş ekonomileri içinde yer almak"

Son 20 yıldır yapılan çalışmaların anlatmakla bitmeyeceğini dile getiren Karaismailoğlu, "En son Çanakkale Köprüsü gibi dünyanın gıpta ile baktığı, dünyanın en uzun asma köprüsünü yaparak Türkiye Cumhuriyeti ve dünyanın hizmetine sunduk. Hakikaten mühendislik harikası bir proje. Artık dünyanın en iyi mühendislik projelerini yapıyoruz. Artık dünyanın en büyük teknolojik işlerini yapıyoruz. O yüzden Türkiye'ye bütün gelişmekte olan ülkeler gelip bilgi, beceri ve tecrübelerimizden faydalanmak istiyorlar. Bizim de en büyük hedefimiz dünyanın gelişmiş ekonomileri içinde yer almak. O yüzden bu güçlü altyapıyla beraber hiçbir eksik yok" dedi.

Bakan Karaismailoğlu, ulaştırma projelerinin akarsuya benzediğini belirterek, nehirlerin gittikleri yere canlılık getirip üretimi artırdıkları gibi ulaştırma projelerinin de bunlarla aynı olduğunu söyledi.

"Son 20 yılda 170 milyar dolarlık yatırım yaptık"

Bir bölgeye ne kadar hızlı ve güvenli ulaşılırsa o bölgenin istihdamına, üretimine, turizmine, tarımına o derece daha fazla katkı sağlandığının altını çizen Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

Son 20 yıldır Ulaştırma Bakanlığı olarak 170 milyar dolarlık yatırım yaptık. Bunun üretime, milli gelire etkisi kat be kat bundan çok daha fazla. O yüzden yap-işlet-devret projelerimizi hem de kamu bütçesini planlı bir şekilde kullanarak dünyanın en büyük projelerini aynı anda yapabildik. Nasıl Çanakkale Köprüsü'nü yaparken Anadolu’daki yüzlerce projeyi aynı anda yapıyorsak bu da iyi bir planlama ve bütçelerini oluşturup projeleri kısa bir sürede vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz.

Karaismailoğlu, önceki günlerde 2053 Ulaştırma ve Lojistik Master Planı’nı açıkladıklarını anımsatarak, 2053 yılına kadar her yıl yapılabileceklerin planlandığını anlattı.

Artık gelecek 2-3 yılı değil 30 seneyi planlayan bir büyük Türkiye olduklarını aktaran Bakan Karaismailoğlu, "Çok güçlü bir Türkiye var. Önümüzdeki 30 yılda 198 milyar dolarlık projelerimizin hepsini planladık. İnşallah bunları bir program dahilinde yapacağız" dedi.

Son 20 yıldır bütçelerinin yaklaşık yüzde 65’ini kara yollarına harcadıklarını aktaran Karaismailoğlu, ihtiyaçlar ve talepler bitmediği için buna devam edeceklerini belirtti.

"Bölünmüş yol uzunluğumuzu 38 bin kilometreye çıkartacağız"

Karaismailoğlu, "28 bin 600 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu 2053 yılına kadar 38 bin kilometreye çıkartacağız" ifadesini kullanarak, "Otoyol uzunluğumuzu da 8 bin kilometrenin üzerine çıkarmak için bütün planlamalarımızı yaptık. Projelerimizi hazırladık. Hızlı bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Antalya-Alanya arasındaki otoyol ihalesinin yaz aylarında yapılacağını de sözlerine ekledi.

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da Karayollarının 72 yıldır Türkiye’ye yaptığı güzel hizmetleri sürdüreceklerini söyledi.

Bu yıl kar mücadelesinde büyük bir gayret gösterdiklerini aktaran Uraloğlu, "Yorulduk mu? Biraz çalıştık ama önümüzde daha çok yapacak işimiz var. Antalya dediğimiz zaman aklımıza sahil, deniz geliyor. Ama esasında kar mücadelesi Toroslar ve biraz daha kuzeyinde yoğun bir şekilde devam ediyor. Arkadaşlarımızın çalışmaları sayesinde ciddi bir sıkıntı yaşamadık" dedi.

İftar programına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen katıldı.

Ekonomik düzenlemeleri içeren torba teklif kabul edildi

 

Bakan Nebati: Ülke TL'ye güvenin yakalandığı bir sürece girdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğrudan16 Nisan 2022 11:16

    İktidar değişiminde ilk yargılanacak bakanlardan biride bu ve tabiki selefide. Halk bunu bekliyor. Tabii birde sözde çevre bakanı var