BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Işık'tan asgari ücret açıklaması----

Bakan Işık'tan asgari ücret açıklaması

Bakan Işık'tan asgari ücret açıklaması
30 Kasım 2015 - 11:56 www.finansgundem.com

Bakan Işık, asgari ücret artışı konusunda hükümet olarak işvereni yalnız bırakmamaya çalışacaklarını söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, asgari ücret artışı konusunda hükümet olarak işvereni yalnız bırakmamaya çalışacağız, yükün bir kısmını almaya gayret edeceğiz" dedi. Işık'ın Rusya ile ilgili de açıklamaları oldu.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Işık, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü'nün (SMIIC) 11. Yönetim Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada ise Türkiye sanayiinde Rusya gerginliğinin üretime henüz olumsuz bir yansımada bulunmadığını ifade etti. Işık şöyle konuştu:

"Rusya, Türkiye'nin önemli bir ticaret ortağı, Rusya'yla hiç arzu etmediğimiz bir sorun yaşıyor olmamızın üretime de az veya çok bir yansıması olacak. Bu yansımanın minimize edilmesi, etkisinin sınırlı olması için biz de bakanlık olarak, diğer tüm ilgili bakanlıklarla koordineli çalışıyoruz. Bu etkinin sınırlı olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Temennimiz bu sorunun sağduyuyla, akl-ı selim ve teenni ile bir an evvel çözülmesi."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Paris'te  görüşerek masada sağlanan bir çözüme ulaşmasını umduklarını belirten Işık, 
Türk TIR'larının Rusya'ya girişlerde sınır kapılarında bekletildiğini hatırlattı. "Sanayi sektöründe şu ana kadar bir yansıma olduğunu söylememiz için erken ama sebze meyve ihracatında bazı sorunları, lojistik sektörüyle ilgili bazı sorunları yaşadığımızı biliyorsunuz. Ama sanayide üretime henüz olumsuz bir yansımasının olduğunu söyleyemeyiz" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)