BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBakan Işık Merkez'e hak verdi----

Bakan Işık Merkez'e hak verdi

Bakan Işık Merkez'e hak verdi
03 Eylül 2014 - 11:55 www.finansgundem.com

Enflasyon rakamlarını yorumlayan Sanayi Bakanı Işık, "Merkez Bankası'nın burada yapabileceği çok bir şey yok" açıklamasında bulundu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, NTV yayınında enflasyon verisini değerlendirdi. Işık, aslında bir miktar düşüş beklediğini ancak gıda fiyatlarındaki yükselme ile enflasyonun, yukarı yönlü olduğunu ifade etti.

Işık, yükselişte, lokanta, otel grubundaki artış ile okulların açılması dolayısıyla yapılan eğitim harcamalarının da etkisi olduğunu kaydetti. Işık, şunları söyledi:

"Tahmin ettiğimiz gibi bu sonuç, meyvedeki don olayının ardından, kuraklığın da gıdaya etkisi ile aslında çok da beklenenin dışında bir şey değil. Yılbaşındaki kur ile işlenmemiş gıdanın enflasyon üzerinde baskısı vardı. Kurun baskısı kalmadı ama işlenmemiş gıdanın baskısı sürüyor. Bu yıl Türkiye son 14 yılın en kurak mevsimini geçiriyor. Bahardaki don olayı, sezonun kurak geçmesi ve tarımdaki rekolte düşüşü ile arz talep dengesinde bozulma olması, enflasyon üzerinde ciddi baskı oluşturuyor. Merkez Bankası'nın burada yapabileceği çok bir şey yok. Mevsim şartlarını belirleme gücümüz yok. Merkez Bankası enflasyon beklentisini yukarı yönlü revize edebilir, Banka, hesaplarını çok ince yapıyor."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)